Конкурс „Масонството е отворена книга“ и изложба се организират за 10-годишнината на ложа „Царевград Търнов“

0
Масоните от ложа „Царевград Търнов“ празнуват 10 години от нейното основаване, съобщи Пенчо Чанев, член на ложата.
На 06 ноември 2012 г. двадесет достойни мъже с добри имена учредиха и бе внесена светлина в ложа „Царевград Търнов“. Понастоящем членове на ложата са 43 души – хора, почтени, работещи за доброто на старопрестолния град, посочва Чанев.
През изминалите 10 години ложа „Царевград Търнов“, макар и не публично, активно участва в обществения живот на Велико Търново и областта с организиране на изложби, конкурси, представяне на творби на известни писатели и поети. Редовно се правят и дарителски кампании по различни поводи.
Тази година се навършват 30 години от създаването на Обединената Велика Ложа на България. На 6.11.2022 година ложа „Царевград Търнов“ празнува своя 10 годишен юбилей. През тези макар и скромни 10 години всички от ложа „Царевград Търнов“ направиха така, че красотата, мъдростта и силата да напътстват делата им за доброто на нашия град и нашата Родина, казват още от ложата.
Във връзка с десетгодишнината е организиран и национален литературен конкурс на тема“ Светът на масонството е отворена книга“. Предстои да бъде открита изложбата „100 години организирано масонско движение в България“ в Регионалната библиотека „П. Р. Славейков“ на 22 ноември. Експозицията е предоставена от фонда на ложа “ Заря“ и ще може да бъде разгледана до 16 декември.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *