От утре се въвежда зимното поддържане на републиканските пътища

0

 

 

От утре – 11.11.2022 г.  директорите на Областните пътни управления въвеждат зимно почистване на републиканските пътища.

Зимното поддържане на територията на Великотърновска област ще се изпълнява от „Пътни строежи Велико Търново“ АД. Изпълнителните директори на дружеството трябва да организират дежурство на посочените в Оперативния план машини и водачи, да осигурят необходимите количества инертни материали и химически вещества по съответните опорни пунктове, да създадат организация и да осъществяват контрол за осигуряване на нормална проходимост на републиканските пътища на територията на Областно пътно управление. Това гласи заповедта на директора му инж. Венцислав Ангелов. В нея се уточнява още, че:

– до 24 часа преди очакваните снеговалежи трябва да се провеждат срещи с всички ангажирани със зимното поддържане лица от Областно пътно управление, фирмата – изпълнител и Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР.

– до 12 часа преди очаквания снеговалеж трябва да се докладва на директора на Областно пътно управление за готовността на техниката за снегопочистване и опесъчаване.

– до 2 часа преди започване на снеговалежите трябва да се проверя дали техниката е разположена на предварително определените места извън опорните пунктове и да се докладват на директора на Областно пътно управление

Освен това ежемесечно, съвместно с представители на ОД на МВР – В. Търново, ще се извършват проверки на опорните пунктове/бази за наличието на механизация и материали за зимно поддържане, за което да бъде изготвян протокол.

В срок до 20 ноември т. г. всички изпълнявани ремонти по Републиканската пътна мрежа трябва да бъдат приведени в състояние, което да не възпрепятства зимното поддържане и работата по тях да бъде преустановена.

Утре, 11-ти ноември, е крайният срок, в който Прохода на Републиката, Прохода „Твърдица – Елена“ и пътищата към зимните курорти в областта трябва да бъдат сигнализирани с табели Е-23.  Също утре изтича крайния срок за определяне подходящите площадки за спиране на МПС за поставяне на вериги, или изчакване на срока за забрана на движение, както и подходящите обходни маршрути, съобразени с вида на превозните средства.

В срок до 15 ноември фирма „Пътни строежи – Велико Търново“ АД трябва да представи в Областно пътно управление договорите, сключени със собствениците на наети машини за изпълнение на дейностите по зимното поддържане, както и актуални акаунти и пароли за проследяване на GPS-системите.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *