Ученици от гимназия „Атанас Буров“ в Горна Оряховица за първи път гостуваха в Парламента

0

За първи път ученици от Професионална гимназия по лека промишленост и икономика „Атанас Буров“ в Горна Оряховица посетиха Народното събрание. Момчетата и момичетата, които изучават специалностите банково дело и оперативно счетоводство, бяха в парламента по покана на народния представител от ГЕРБ-СДС Димитър Николов.

§
В учебната програма на единадесетокласниците е и дисциплината право, което стана повод за отправянето на поканата а бъдещите банкери и счетоводители да видят от първо лице как се коват закони и изобщо как функционира парламентаризмът в България.
С цитат от патрона на гимназията Димитър Николов посрещна своите съграждани: „Първата и най-съществената задача пред народните представители е да бъдат предани синове на народа си и почтени служители на държавата!“. Николов ги запозна със своя колега от групата на ГЕРБ-СДС – проф. Костадин Ангелов, който също е народен представител от Великотърновски избирателен район, с председателя на Народното събрание Вежди Рашидов, както и със заместник-председателя на ГЕРБ Даниел Митов.
Учениците наблюдаваха част от днешното заседание, опознаха кулоарите и като цяло натрупаха солидни впечатления. Част от младежите се амбицираха да се върнат в Народното събрание, но не като гости. За тази си мечта бъдещите парламентаристи получиха подкрепата както на Димитър Николов, така и на директора на ПГЛПИ „Атанас Буров“ Георги Иванов и общинския съветник Георги Бижев, които придружаваха групата.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *