Задържаха под стража шофьора на турския тир, причинил катастрофата с четирима пострадали в Хаинбоаз

0

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, Районен съд – Велико Търново взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на шофьора на турския тир, който в Прохода на Републиката причини пътнотранспортно произшествие с четири пострадали лица.

Ш.К. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 13.11.2022 г. на път II – 55 (Гурково – В. Търново), при км. 32 + 200, община Велико Търново, с посока на движение от гр. Гурково към Велик Търново, при управление на товарен автомобил „Рено” с прикачено полуремарке, нарушил правилата за движение по пътищата.

Като водач на пътно превозно средство той не изпълнил задължението си да контролира непрекъснато пътното превозно средство, което управлява и превишил скоростта на движение от 50 км. в час, като се движил с 70 км. в час. В резултат на това допуснал пътнотранспортно произшествие, като навлязъл в насрещното пътно платно и блъснал движещия се в полагащата му се лента, в посока от гр. Велико Търново към гр. Гурково, лек автомобил “Ситроен Джъмпер”. В следствие на произшествието причинил по непредпазливост телесни повреди на повече от едно лице – средни телесни повреди на четири лица (шофьора и трима от пътниците в автомобила). Престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „а“ вр. ал. 1, б. „б“, пр. 1 и пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето и е налице опасност да се укрие и да извърши други престъпления, поради което Районен съд гр. Велико Търново е уважил искането на Районна прокуратура – Велико Търново като е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура –Велико Търново.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *