19 семейни двойки в Горна Оряховица преповториха брачните си клетви след 50 години

0

След двегодишно прекъсване заради ковид пандемията, Община Горна Оряховица възстанови традицията за честване на „златни сватби“ в Деня на християнското семейство. 19 двойки сключили брак през 1972 година, преповториха отново брачния си обет, с пожеланието той да е в сила и през следващите 50 години. Ритуалът бе извършен от длъжностно лице в присъствието на заместник-кмета на Общината Григор Минков. Обещавам да не забравям, че това е любов, която се случва веднъж в живота. Без значение какви предизвикателства ще ни разделят, винаги ще намерим път един към друг, обещаха си „златните двойки“.
След като преповториха клетвата, семействата вдигнаха наздравица с чаша шампанско, а след това си спомниха и за първата брачна целувка.


„Младоженците” бяха приветствани от заместник-кмета Григор Минков. Преди половин век вие сте тръгнали по общия си път като двама души, а сега сте едно цяло. Бъдете здрави и запазете завинаги огъня в семейното огнище. Честит празник, поздрави юбилярите Григор Минков.

Заместник-кметът връчи поздравителни адреси от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев, удостоверения и цветя на семействата. Носете в душата си съкровищница от зрънца любов и доброта, вяра и надежда, прошка и смирение и ги дарявайте на деца и внуци. Да пият с шепи от вашия семеен опит, да черпят мъдрост и сила, се казва в поздравителния адрес на инж. Добрев до юбилярите.

113 са двойките, които са сключили брак в общината през 1972 г. 74 от семействата живеят в Горна Оряховица, а 39 са от останалите населени места. За Деня на християнското семейство „златните двойки“ получиха поздравителен адрес от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *