ноември 28, 2022

Virginia Ballet се представи вълнуващо и успешно на 16-ти национален конкурс “България танцува”

Балерините от Велико Търново спечелиха Гранд при – Купа на кмета на Община Димитровград 
🤍
Virginia Ballet се представи вълнуващо и успешно на 16-ти национален танцов конкурс “България танцува” в Димитровград. Грандиозното състезание се проведе в обновената спортна зала “Младост”, Димитровград от 18 до 20 ноември. Тридневното участие беше много интензивно и трудно за балеринките от Virginia Ballet, но успяхме отново да се отличим със стил и високо качество, споделиха от танцовата школа.
Децата са премерили сили с връстници от 42 формации в България. В 48 състезателни категории са се представили рекорден брой участници за формата – над 1200 танцьори, а децата от Велико Търново са танцували хореографии в класически балет, характерни и съвременни танци.
По щастлива случайност на път за Димитровград танцьорите се срещнали с президента на Република България Румен Радев, който им пожелал успех в състезанието, изказвайки думи на насърчение и похвала към ръководителите на школата.
Нашите най-малки балеринки за първи път се представиха на събитие с такъв конкурсен характер. Децата дебютираха на състезанието с хореографиите “Тарантела” и “Лавандулови пеперуди” . За първи път нашите прекрасни момиченца спечелиха златна купа с Тарантелата и бях класирани на престижното четвърто място с поощрителна награда за изпълнението на пеперудите, споделиха от школата.
Малките Крисия Денчева, Дария Карачолева, Цветана Атанасова, Елица Димитрова, Дея Йорданова, Мирабел Недялкова, Дария Маринова, Теодора Първанова, Габриела Евлогиева, Радина Димитрова, Грета Стефанова, Елена Пашова, Виктория Богданова са накарали своите ръководители и родители да се гордеят, като са се представили повече от блестящо, изпълнявайки точно всички движения, препоръки, спазвайки линиите, опъвайки падьомите и разбира се, усмихвайки се красиво на журито и публиката.
Друг голям успех за балетистите е присъдената държавна стипендия на момиче от Virginia Ballet –  Кристин Сутрова.  Заедно с Криси и нейните родители работим вече 10 години и виждаме нейния растеж като танцьор, артист и изпълнител. Вярваме, че тази стипендия ще я поощри и насърчиА кой знае, може да бъде част от вдъхновението на Криси да поеме по професионален път свързан с танцовото изкуство, посочват от ръководството на танцовата школа.
Малката голяма звезда Леа Николова отново е блеснала и е грабнала сърцата на високо уважаваното жури в лицето на: проф .Хикмет Мехмедов, Небойша Славкович – зам.- председател на сръбската танцова федерация и международен съдия към Световната танцова организация (IDO), Марта Петкова – прима-балерина, преподавател и главен художествен ръководител на Софийската опера, Никола Хаджитанев – премиер-солист на Софийска опера и балет, прима-балерината на Софийска опера и балет и преподавател Дарина Бедева и Весела Василева – преподавател по класически балет в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе.  Леа Николова се е класирала на първо място в категория балет- соло, деца 1-4 клас, второ място в характерни танци – соло и трето място в съвременни танци – соло, като е прибавила златен, сребърен и бронзов медал към личната си колекция трофей.
 Красияна Гърдева и Леа Николова са първи и са завоювали злато за дуетното си изпълнение в съвременни танци “Ndeko Duet”.
Други групови танци на Virginia Ballet с участието на Леа Николова, Рая Маринова, Елена Ангелова, Красияна Гърдева, София Таранец и Сияна Гецова са “Waltz My Melody” са взели сребро в класически балет, “Арагонска хота” – сребро в характерни танци, бронзови купи за “Ружа” в балет, “Светит месяц” в характерни и “Someone in the crowd” в съвременни танци.
В третата възрастова категория са се представили най-големи момичета – Девора Казарина, Дара Джанабетска, Леа Попдончева, Кристин Сутрова, Ина Маринова, Богдана Лещакова, Александра Пашова, Цветина Копаранова и Мариа Цветанова. Хореографията на Виргиния Казарина „Люлка се люляше“ и тяхното артистично и красиво изпълнение са донесли първо място и златна купа за Virginia Ballet, a характерния им танц “Кавказ – Joy Of Life” – бронзова.
 Второ място и бронзова купа е спечелено от Ина Маринова, Богдана Лещакова и Кристин Сутрова за ефектния характерен фламенко танц “Гуахира”. Криси и Боги са завоювали още една бронзова купа с дуета в съвременни танци “Influence”.
“…Kласирането не е някак толкова важно, въпреки високите оценки на журито и купите, които спечелихме. Защото това което показаха нашите момичета беше високо оценено от родители им, от нас ръководителите и от тях самите. Всички видяха прогреса, чистотата, с която работим и качеството, което сме постигнали. Хореографиите ни се отличават със стил и собствен почерк, със светли послания и чисти изпълнения. Получихме много комплименти и поздравления от колеги. Журито беше впечатлено и определено запомни изпълненията на нашите момичета. Ние сме удовлетворени от работата си и сме горди с нашите деца. Благодарим на родителите за тяхната подкрепа и насърчение! Радваме се, че и те видяха и оцениха високо нашите постижения. Щастливи сме, че всички са доволни и горди с представянето си и продължаваме напред към нови творчески вдъхновения и подготовка за още по – вълнуващи участия”,  сподели г-жа Казарина.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *