Великотърновски баскетболисти с дарителска кампания „Виолетово сърце“

0
Състезателите в различните възрастови групи на БК „Етър- 49“ не заплащат месечни такси и заниманията са напълно безплатни, като този модел на организация е приоритет на новото ръководство, съобщиха от клуба.
Всички баскетболисти получиха безвъзмездно и нова екипировка.
„С цел да се поощрява социалната отговорност и да се възпитават ценности у състезателите на клуба, ръководители и треньори в клуба се обединихме около обществена кауза. Стартираме дарителска кампания- „Виолетово сърце“. В рамките на проекта всеки състезател или родител на състезател има ангажимент да дарява минималната сума от 5 лева месечно, което възлиза на 60 лева годишно по официалната банкова сметка на кампанията. Събраните средства, след края на всяка спортно-състезателна година, ще бъдат дарявани на благотворителна кауза, която БК „Етър-49“ е избрал да бъде подпомогната. В този избор ще участват състезатели, треньори, родители и приятели на клуба. Извън минималния ангажимент годишно, инициативата е отворена както за всеки желаещ да дари средства, така и за различни от минималната суми според желанията и възможностите на състезателите в клуба, и техните семейства. Даренията могат да се осъществяват по банковата сметка на кампанията или на всяка каса на EASYPAY в страната“, коментира президентът на клуба Мартин Дурчев.
Бившият национал добави, че клубът има за цел да поддържа общност около отборите си, която е ангажирана и има отношение към политиката и визията на „Етър- 49“. По неговите думи кампанията „Виолетово сърце“ е именно такъв механизъм. Проектът е напълно прозрачен като резултатите, събраните суми и дарителските дейности ще бъдат публично оповестявани от ръководството на БК „Етър-49“, каза още Мартин Дурчев.
Средства за кампанията могат да бъдат дарявани по сметка в Банка ДСК, IBAN: BG61STSA93000028982495 за Дарителска кампания „Виолетово сърце“ на БК „Етър- 49“, или чрез EASYPAY- Клиентски номер (КИН): 3719104904. Мартин Дурчев пое родният си клуб преди година и разви изключително активна дейност за подобряване на спортната база. Закупени бяха шест нови баскетболни табла, трибуни и резервни скамейки за залата на стадион „Ивайло“. Ремонтирани и оборудвани са треньорска стая и кабинет за теоретична подготовка на състезателите…

Petko

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *