Студио „Румина” отново с успех защити честта на Военен клуб – Велико Търново

0

Талантливите певци на ДЕС „Румина” отново защитиха достойно честта на Военен клуб – Велико Търново – този път на Петия  национален фестивал на музикалните и танцови състави на военните клубове в България „Есен по ноти”, проведен на 26 ноември в град Сливен.

Пред професионалното жури, председателствано от композитора Хайгашод Агасян и ентусиазираната публика, седемте избранички на „Румина” представиха своя спектакъл „С песен около света”, предлагайки една красива и много впечатляваща музикална разходка с хитове от Италия, Русия, Израел, Швеция, САЩ, Аржентина, Швейцария и България. Спектакълът включваше песни на 5 езика – италиански, руски, иврит, английски и български от репертоара на  „Ricchi e poveri”, „The Pussycat Dolls”, Tini, Loreen, Tina Turner, филмова музика от популярния детски филм „Гостенка от бъдещето”, както и еврейската песен „Под сянката на финиковата палма”.

Водещ на спектакъла бе Василена Василева, която точно в деня на 83-я рожден ден на мегазвездата Тина Търнър, изпълни нейния вечен хит „Simply The Best” и покани на финала всички заедно край „Коледната елха”, както повелява традицията в навечерието на Рождественските празници.

„Аплодисменти за талантите на студио „Румина”! Всички те, от най-малката – 5-годишната Алекс, до най-големите, представиха един запомнящ се спектакъл с прекрасни, трудни песни и то…на пет езика! Модерно, чисто пеене, артистичност!  Браво! Много съм впечатлен! За мен е удоволствие да им връча наградата и специален диплом за „ Продължаване традициите в българската популярна музика” – с тези думи композиторът Хайгашод Агасян – председател на журито, награди представителите на Военен клуб В. Търново.

„Щастлива съм за нашия пореден успех. „Есен по ноти” не е конкурс, а фестивал и в това има друга магия и усещане. От всеки състав се искаше 30 минути програма и ние решихме да разчупим обичайната форма на представяне и направихме свой спектакъл. Освен музикална страна, той имаше и познавателен характер. Представихме всяка песен и изпълнител с 2-3 изречения, „прелитайки” по картата на света от България  до Италия, Аржентина, Швеция, САЩ, Израел…. Публиката много щедро награди нашите изпълнения с аплодисменти. Децата се раздадоха на макс, за което благодаря на Александра Иванова (5 г.), Виктория Ганчева и Велислава Мянушева (8 г.), на Божидара Якимова и Дарена Станева (12 г.), на Преслава Стоянова и Василена Василева (16 г.), както и нашия млад педагог Милена Димитрова. Участието в Сливен отново бе с безценната помощ на нашите родители. Поздравления и за домакините от Военен клуб – Сливен – топла, уютна зала, добър звук и радушно посрещане! ” – сподели ръководителят на ДЕС „Румина” Румяна Начева, автор на сценария на музикалния спектакъл „С песен около света”.

На „румИнци” предстоят много коледни изяви. Талантливите момичета и момчета на ДЕС „Румина” ще пеят на сцената на Коледния базар, на много частни партита и тържества. През декември им предстоят изяви на големи международни конкурси в чужбина на живо и онлайн.

 

 

Сн. ДЕС „Румина”

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *