Потребители на социални услуги за 16-а година предлагат своите красиви творения на Коледния базар

0

31 социални услуги, пет центъра за работа с деца и младежи, и четири неправителствени организации се представят тази година на традиционната изложба „Ние можем” във Велико Търново. Къщичката на социалните услуги днес официално беше отворена на Коледния базар в парк „Марно поле”.

За 16-а година се провежда тази инициатива и ставаме все повече, каза Росица Димитрова, директор на Дирекция „Социални услуги и здравеопазване” в Община Велико Търново.

На базара се предлагат коледни играчки, картички, украси и сувенири, изработени с много любов и внимание от потребителите на социалните услуги в общината.

Хората с увреждания, децата от центровете и всички други потребители на социални услуги се чувстват значими и щастливи, че можем да покажем какво могат. Това е достойно зачитане на тяхната личност и е прекрасно, че можем да  го представим на всички, каза Димитрова. Средствата, събрани на базара, по традиция ще бъдат използвани за купуване на материали, за да продължи творчеството на тези хора, каза още Димитрова.

Първите, които се представят в социалната къщичка са децата от Лео клуб „Янтар” във Велико Търново. Те и членовете на Лайънс клуб „Янтар” са изработили атрактивни коледни украшения, а децата от ДГ „Бодра смяна” в Горна Оряховица са сътворили и прекрасни картички, заредени с много положителна енергия, каза Розалина Панова, президент на Лайънс клуб „Янтар”, която заедно със своите съмишленици лично участваше в подготовката и подреждането на красивите сувенири. Средствата, които ще съберем  от коледния базар, ще са за нашата главна кауза – учредяване на стипендия на даровит бъдещ студент  в неравностойно положение във ВТУ, посочи Панова.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *