Събраха в книга вдъхновяващите истории на хора, осмислили живота си въпреки физическите ограничения на тялото си

0
През тази година Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите чества 30 години от съдаването си и 20 години от откриването на филиала във Велико Търново. Тържественото честване на годишнините ще бъде отбелязано утре, 2 декември 2022 г. от 11 часа, в Голямата зала на Община Велико Търново.
Очаква се президентът на Висшето училище доц. д-р Светла Димитрова и ректорът проф. д-р Марияна Иванова да присъстват на тържеството. Поканени са и бивши преподаватели от филиала.
Съпътстващо събитие на честването е представянето на книгата „Духът е воля” от 17.00 часа на 1 декември в конферентна зала „Царевец” на хотел „Премиер”. Личностната енциклопедия „Духът е воля” е книга, която разказва съдби на хора, които въпреки физическите ограничения на тялото им, са осмислили живота си. Някои от героите на книгата ще присъстват на събитието.
През настоящата година дипломираните студенти във филиал Велико Търново са 246. Те са се обучавали в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, 184 в образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалности „Стопанско управление”, „Финанси”, „Икономика на туризма”, „Аграрна икономика” и 62 в ОКС „магистър” по специалности „Финанси и банково дело”, „Мениджмънт на човешките ресурси”, „Стопанско управление”, „Управление на проекти, „Счетоводство и одит”, „Икономика и управление на агробизнеса”, „Мениджмънт и бизнес психология”.
Диплом с отличие ще получат 45 випускници, от които 30 с ОКС „бакалавър” и 15 с ОКС „магистър”.
Средният успех на випуска за ОКС „бакалавър” –е Много добър 5,34, а за ОКС „магистър” – Много добър 5,44.
Първенец на випуска е Маргарита Ненова, която завършва ОКС „магистър” със специалност „Счетоводство и одит” със златен медал и успех 6,00.
Над 8000 са дипломираните студенти във Филиал Велико Търново на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите за изминалите 20 години.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *