февруари 4, 2023

Великотърновският филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите чества 20 годишен юбилей

 

Великотърновския филиал на Висшето училище по агробизнес и развитие на чества 20 годишен юбилей. Тържеството се проведе в голямата зала на Община Велико Търново, а част от него бе церемонията по дипломиране на абсолвентите от Випуск 2022 г.

Гости на  церемонията бяха заместник областният управител Станислав Николов и заместник кметът на болярския град проф. Георги Камарашев, които поздравиха академичната общност и студентите.

Тържествено слово отправи и ректорът на ВУАРР проф. д-р Марияна Иванова. Тя изтъкна, че през настоящата година дипломираните студенти във филиал Велико Търново са 246. Те са се обучавали в редовна, задочна и дистанционна форма на обучение, 184 в образователно-квалификационна степен „бакалавър” по специалности „Стопанско управление”, „Финанси”, „Икономика на туризма”, „Аграрна икономика” и 62 в ОКС „магистър” по специалности „Финанси и банково дело”, „Мениджмънт на човешките ресурси”, „Стопанско управление”, „Управление на проекти, „Счетоводство и одит”, „Икономика и управление на агробизнеса”, „Мениджмънт и бизнес психология”.

Диплом с отличие получиха 45 випускници, от които 30 с ОКС „бакалавър” и 15 с ОКС „магистър”.

Средният успех на випуска за ОКС „бакалавър” е Много добър 5,34, а за ОКС „магистър” – Много добър 5,44.

Първенец на випуска е Маргарита Ненова, която завършва ОКС „магистър” със специалност „Счетоводство и одит” със златен медал и успех 6,00.

Над 8000 са дипломираните студенти във Филиал Велико Търново на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите за изминалите 20 години.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *