февруари 4, 2023

37 досъдебни производства и 43 обвиняеми в пет области при операция „Бяло“

37 са образуваните досъдебни производства и 43-ма са обвиняеми в региона при операция „Бяло“. Това са резултатите
от провелата се на територията на Апелативна прокуратура – Велико Търново специализирана операция, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев, срещу разпространението на наркотични вещества, наречена операция „Бяло“.

В качеството на обвиняеми са привлечени 8 лица за престъпления свързани с наркотични вещества. По време на акцията, са извършени 17 претърсвания и изземвания и са задържани 43 лица. Апелативна прокуратура – Велико Търново включва районните и окръжните прокуратура във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен и Русе и е на територията на пет Областни дирекции на МВР. Операцията е преминала при изключително добра комуникация и тясно сътрудничество между Областните дирекции на МВР и Окръжните прокуратури в петте области в апелативната зона, за постигане на общите цели в интерес на българските граждани.
Специализираната операция под надзора на прокуратурата се осъществява във връзка с разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев за активизиране на работата по дела за разпространение на наркотични вещества и с цел категоричното противопоставяне на престъпленията, свързани с разпространение и употреба на наркотични вещества, които сериозно застрашават българските граждани.
Също по разпореждане на главния прокурор е активизирана работата по образувани вече досъдебни производство за разпространение на наркотични вещества. По тези дела в рамките на операцията са извършени 12 броя претърсвания и изземвания. В качеството на обвиняеми са привлечени 35 лица и с прокурорско постановление за срок до 72 часа е задържано едно лице. Процесуалните действия продължават.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *