Отлюспен от своите депутат си татуира черна овца

0

 

Ден след като народният представител от Великотърновска област Явор Божанков получи червен картон от парламентарната си група, социалните мрежи загряха от друга негова провокация. Бившият вече социалист, макар и не по партийна книжка, а като гражданска квота от най-старата лява партия, легна под ножа. При това доброволно. Само че „ножът“ е на популярен търновски татуист, който охотно изрисувал черна овца на тялото на депутата. Затова се похвали самият народен избраник в страницата си във Фейсбук.

Аналогията е повече от ясна. Както вече съобщихме, Явор Божанков  „сам си избра, тази съдба на вечната черна овца“, както се пее в безсмъртния хит на „Ахат“ – „Черната овца“. Депутатът заяви по-различна позиция от тази на ПГ на БСП и гласува за военна и техническа помощ за Украйна, а това е в разрез с официалната позиция на левицата. Преди това пък червената номенклатура се разсърди на Божанков, че не подкрепи връщането на хартиената бюлетина…

Впрочем, алтернативното поведение на горнооряховчанинът, който въпреки младежката си възраст, натрупа солиден стаж в Нардоното събрание, от години е повод за смешки и закачки с красноречието му. Преди дни друг виден социалист го нарече… Божинката. Лапсусът беше умишлен, по аналогия с футболното позалязващо светило от Горна Оряховица Валери Божинов. Който ръси словесни бисери и с това провокира снизходителни усмивки на целокупното население.

„Покрай изцепките на Божанката, вече харесвам Божинката“, коментира някогашното острие на БСП Иво Атанасов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *