Junior Band ще изнесе традиционния си коледен концерт на 19 декември в театъра

0
В понеделник, 19 декември, от 19 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ е традиционният Коледен концерт на оркестъра на СУ „Емилиян Станев“ Junior Band.
Концертът ще започне с изпълнения на „Джуниър бенд кидс“. Най-малките възпитаници на Йордан Цветанов ще открият вечерта с може би най-известната коледна мелодия „Джингъл белс“ и след това ще представят на публиката още няколко забавни произведения.
Порасналите вече музиканти ще зарадват почитателите си с нов репертоар и с популярни коледни мелодии. „Разбира се, основната част от концерта ще е посветен на парчета, които са комбинация от любимите на децата стилове поп, фънк, джас и техно. Ще представим на живо и сбъдната ни мечта – първия ни сингъл „Мама, татко и аз“, разказва диригентът на „Джуниър бенд“ Йордан Цветанов. И припомня, че с тази песен Влади Ампов – Графа се появи за първи път на сцената преди доста години и тя го направи популярен. Търновските деца записаха парчето през лятото и точно Графа с неговата компания „Монте мюзик“, стана продуцент на клипа.
„Коледният концерт на Junior Band отново ще бъде атрактивно шоу и един напълно завършен музикален продукт. Публиката ще може да слуша изпълненията на децата не само с ушите, но и с очите си, благодарение на Пламен Йорданов – Бучката и неговата фирма „Би саунд“. На видео стена ще вървят ефекти, които ще визуализират ритъма“, допълва още Йордан Цветанов.
Средствата от концерта ще бъдат използвани за закупуване на нови сценични костюми на музикантите, които тази година се превърнаха в истинска атракция при откриването на „Аполония“ в Созопол. Възпитаниците на Йордан Цветанов дадоха старт на празниците на изкуството със самостоятелен концерт. Тази година Junior Band успя няколко пъти да обиколи България, децата свириха на фестивали и градски празници и бяха на турне в Италия.
„За мен обаче най-голямото щастие е, когато вляза в залата за репетиции в училището и я видя пълна с деца. Те са на различни възрасти и са ученици от 1 до 12 клас. Успявам да ги обхвана всичките, благодарение на фантастичния екип, който имам. С мен от тази година работят моят учител и създател на оркестъра Иван Иванов, Бойко Ковачев и старшина Емил Костурков. Бойко Ковачев работи с децата, които свирят на медни инструменти, а Емил Костурков отговаря за ударните, които са сърцето на всеки оркестър“, споделя Йордан Цветанов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *