Състезателят по муай тай Зарина Иванова е „Спортист на годината“ в Павликени

0

Състезателят по муай тай Зарина Иванова беше определена за „Спортист на годината“ в Павликени, а нейният треньор сенсей Владимир Божанов получи наградата сред треньорите. При ветераните първо място заслужи плувецът Володя Димов.
Всички призове „Спортист на годината“ бяха връчени по време на официална церемония, на която бяха отличени десетте най-изявени спортисти, както и треньори и ветерани от спортните клубове в община Павликени. За първи път авторитетното награждаване беше организирано като спектакъл с богата музикална програма на сцената на НЧ „Братство-1884“.
Официални гости на церемонията бяха председателят на Зоналния съвет на Български футболен съюз – Велико Търново, бронзов медалист от Световното първенство ‘1994 в САЩ, първият българин, играл в английската Висша Лига – Бончо Генчев, председателят на Общински съвет – Павликени – г-н Христо Кавалски, общински съветници, спортни и обществени деятели.
С приветствие към всички шампиони се обърна домакинът – кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов.

 

„Спортистите на Павликени ни даваха поводи за гордост и през цялата 2022 г. Благодаря на всички, които са професионално ангажирани със спорта в нашата община. Благодаря на всички родители, които от ранна възраст записват децата си на спортни занимания. Благодаря и на всички млади спортисти, които усилено тренират и са дисциплинирани и усърдни в тренировъчните зали“, каза градоначалникът.
Община Павликени е една от малкото общини в България, която предоставя безвъзмездно спортните обекти на всички клубове, развиващи дейност на територията на общината.

Голям е броят на спечелените медали от международни и държавни първенства в различните видове спорт.
Община Павликени полага много усилия за издигане нивото на спорта и подобряване на спортните бази. Тази година със средства от местния бюджет беше изградена слънчева водогрейна инсталация за затопляне на водата в Покрития плувен басейн. Инсталирани бяха термопомпени обезвлажнители и газова въздухоотоплителна секция. С реализираните дейности в сградата на Покрития плувен басейн беше постигнат клас „А“ на енергийна консумация.
За поредна година Община Павликени финансово подпомогна дейността на спортните клубове, в резултат на което сме свидетели на отлични спортни постижения по време на състезания и турнири от държавния и международен спортен календар.
През 2022 г. беше организирано честването на 100 години футбол в Павликени. Общински футболен клуб „Павликени” се присъедини към отборите с едновековна история.
Всичко това показва, че спортът е приоритет на Община Павликени.

Наградите „Спортист на годината“ се определят по правилата в специален правилник, гласуван от Общински съвет – Павликени. На 7 декември т.г. Комисия, председателствана от кмета инж. Емануил Манолов и с членове заместник-кмета инж. Албена Петрова, началникът на отдел „Хуманитарни дейности” Катя Димитрова, както и общинските съветници Тодор Кутрев – председател на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма, Петър Кънчев и Георги Шопов, се събра и номинира спортистите в категориите: „Ветерани”, „Треньор на годината” и „Спортист на годината”, според процедурата в правилника.
Треньор № 1 за 2022 г. в община Павликени е сенсей Владимир Божанов от Спортен клуб по бойни изкуства „Тай кикбокс“ – Павликени. На Международния турнир за купа „Шумен“ неговите състезатели завоюваха един златен и два бронзови медала. На държавното първенство по муай тай, провело се във Варна, състезателите спечелиха два златни, един сребърен и три бронзови медала. От провелото се тази година Балканско първенство по карате един от състезателите е балкански шампион.
Второ място заема Боян Ангелов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени“. Тази година състезателите му завоюваха над 59 медала – от Европейското първенство, провело се в Мадрид, от Националната купа на България и от държавни първенства.
Трети при треньорите е Стефан Стефанов – старши треньор на Баскетболен клуб „Росица“ – Павликени. През 2022 г. под ръководството му момичетата от клуба завоюваха множество медали от различни турнири и държавни първенства.
В категорията „Ветерани” за 2022 година победител е Володя Димов от Клуб по водни спортове „Росица“ – Павликени. Той има спечелени един златен, два сребърни и два бронзови медала от Републикански първенства за ветерани през последните 12 месеца.
На второ място е Димо Атанасов. Той е юноша на ОФК „Павликени“, а когато е едва на 15 години е забелязан от представители на ФК „Локомотив“ (София). Носил е фланелката на „Локомотив“ (София), „Лудогорец“, „Ботев“ (Пловдив), „Локомотив“ (Пловдив), „Славия“, „Черно море“, „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Етър“ и други. В „А“ група има 150 мача и 19 гола. Бронзов медалист през 2006/07 г. и през 2007/08 г. с „Локомотив“ (София). За младежкия национален отбор е изиграл 8 мача и е отбелязал 2 гола.
Трети в категорията „Ветерани” е Йордан Йорданов. Той е играл във ФК „Червено знаме“ – Павликени в „Б“ Републиканска футболна група от 1990 г. до 1992 г. От 1995 до 2004 г. играе в ОФК „Павликени“ във „В“ Републиканска футболна група. През 2012 и 2013 г. е треньор на „старша възраст“ и помощник-треньор на „мъже“ в Общински футболен клуб „Павликени“. Йордан Йорданов е голмайстор на отбора в няколко сезона.
Доайенът на павликенския шахмат – Христо Димитров, положил основите и развил шахматните традиции в града, беше удостоен посмъртно с плакет за цялостен принос в развитието на шахмата в община Павликени. Чрез неговите усилия във времето Павликени се изгражда като основен център на шахмата, в който се провеждат едни от най-престижните турнири през годината. Плакетът беше връчен на дъщеря му Мария Йорданова.
Спортист № 1 в община Павликени за 2022 г. е Зарина Иванова от Спортен клуб по бойни изкуства „Тай кикбокс“ – Павликени. Тя заема първо място на Международния турнир за купа „Шумен“ и първо място на Държавното първенство по муай тай, провело се в град Варна. Зарина Иванова е носител на титлата Балкански шампион, след като завоюва златото сред над 500 бойци от всички възрастови групи от 12 държави.
Втори се класира Николай Димитров от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени” – състезател във възрастова група „Юноши-старша възраст“. Заема второ място на Европейското първенство в Мадрид; първо място на Държавно първенство и две трети места от Националната купа на България.
Трети е Калоян Кирилов от Спортен клуб по бойни изкуства „Тай кикбокс“ – Павликени, заел първо място на Държавното първенство по муай тай, провело се в град Варна, и девето място на Международния турнир за купа „Шумен“.
Четвърто място е за Дамян Стефанов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”. Той се състезава във възрастова група „Деца до 14 години“. През 2022 г. заема второ място от Националната купа на България. Два пъти е републикански шампион. Заема трето място на Европейското първенство в Мадрид.
Пети е Пресиан Йорданов от Шахматен клуб „Маринополци“ – Павликени – капитан на представителния отбор на клуба. През 2022 г. завоюва призови места от международни турнири при 14-годишните. Той е шампион по шахмат на община Павликени за 2022 г.
Шеста е Гергана Данева от Баскетболен клуб „Росица” – Павликени – капитан на отбора „Деца“. Тази година Гергана Данева отбелязва най-много точки в провелите се дванадесет срещи за сезона.
Седми е Емил Валентинов от Спортен клуб по волейбол „Павликени“ – капитан на отбор „Юноши старша възраст“. През 2022 г. отборът се класира на първо място в Международния турнир по волейбол „Купа Южно Черно море“ в град Обзор, а Емил Валентинов е определен за най-добър нападател на турнира.
Осми е Красимир Захариев – състезател по плуване във възрастова група „Деца – родени 2010/2011 година“. Печели четвърто място на Републиканското първенство.
Девети е Стефан Гинчев от Общински футболен клуб „Павликени” – нападател и голмайстор на отбора.
Десети е Дамян Серафимов от Общински футболен клуб „Павликени” – защитник във формация „Деца“.
За доброто настроение на публиката се погрижиха със свои изпълнения Вокална група „Училищни звезди“ при ОУ „Свети Климент Охридски“ – Павликени с ръководител Светослава Петрова, Мажоретният състав при СУ„Бачо Киро“ – Павликени с ръководител Галя Георгиева, Вокална група „Магия“ при СУ „Бачо Киро“ – Павликени с ръководител Искра Русатова, китаристът Радослав Василев и неговия преподавател Антоний Георгиев. Спортен клуб по бойни изкуства „Тай кикбокс“ – Павликени направи демонстрация по муай тай и кикбокс.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *