Наградиха най-добрите спортисти на Горна Оряховица за 2022 година

0

Акробатите Данаил и Мартин Николови са спортисти №1 на Горна Оряховица за 2022 година. Заедно с останалите най-добри състезатели, те бяха отличени на специална церемония, която се провежда за 56-ти път и се организира от Обединени спортни клубове „Локомотив“. За да уважат най-добрите спортисти и треньори на годината, гости на церемонията, която се проведе в Младежкия дом бяха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник кметовете Николай Георгиев и Стефчо Алипиев, председателят на постоянната комисия по спорт и младежки дейности в Общинския съвет Георги Бижев, както и членовете на комисията Иван Атанасчев, Веско Ирибаджаков и Милен Маринов.


Искрено съм щастлив, че след две години прекъсване отново имаме възможност да наградим най-заслужилите спортисти на Горна Оряховица. Техните постижения са най-добрата награда за инвестициите в спорт, които прави общинското ръководство. През тази година започнаха и мащабни дейности, свързани със спортната инфраструктура – тренировъчният терен, който се изгражда в момента и надявам се в началото на следващата година да бъде открит, а в края на тази година получихме финансиране за ремонтиране на залата по акробатика. Тя е една от най-добрите в страната, а Горна Оряховица има големи традиции в този спорт. За нас като общинско ръководство спортът е един от приоритетите, затова и средствата, които отделяме за него не са никак малко, в сравнение с други общини, каза кметът инж. Добромир Добрев. Здраве, спортен хъс, нови успехи и медали, пожела на треньори и спортисти градоначалникът.


Тази година спортните клубове номинираха 7 състезатели и състезателки, класирали се до 3-то място на държавни, и до 6-то място на европейски и световни първенства. След обработка на представените протоколи от  спортните клубове, комисия в състав: Иван Паричев, Елена Велкова, Пенка Ганчева, Николай Михайлов и Николай Ганев, класира номинираните спортисти.
На 7 място са поставени състезателките по спортна акробатика Илина Хинкова и Магдалена Тодорова с треньор Александра Александрова. Шести е състезателят по авиомоделизъм Валентин Христов с треньор Валентин Савов. Петото и четвъртото място са двама състезатели по борба, чийто треньор е Николай Ганев. Това са съответно Момчил Недялков и Петър Петков. Трета е състезателката по бокс Дилиана Петрова с треньор Захари Мутафчиев. На второ място е авиомоделистът Валентин Савов с треньор Татяна Георгиева. И първото място е за акробатите Данаил и Мартин Николови с треньор Йорданка Кочева.
Наградите на най-добрите спортисти за 2022 г. бяха връчени от инж. Добромир Добрев.


Отбори на годината станаха: хандбален отбор юноши до 19 години на ХК „Локомотив“ и отбор мъже: ХК „Локомотив“- участник в европейски клубни турнири, с треньор Йордан Димитров. Той бе отличен с наградата за най-успешен треньор в колективните спортове. Наградата треньор на годината в индивидуалните спортове получи Йорданка Кочева – Спортен клуб „Джим денс“.
Преди да бъдат отличени най-добите спортисти за седемнадесета година ОСК „Локомотив“ награди най-добре представилите се спортисти, бъдещи кандидати за десятката. Това ас:
Даниела Георгиева – Клуб по лека атлетика „Локомотив 55“
Радостин Николов – Клуб по спортна акробатика „Джим денс“
Микаела Радойска – Клуб по спортна акробатика „Акро Нова“
Йоана Димитрова – Клуб по спортна акробатика „Локомотив 21“
Георги Георгиев – ОФК „Локомотив“
Стоян Стефанов – Спортен клуб тенис на маса „Локомотив 50“
Виктория Николова – Спортен клуб „Моделист“
Рая Трифонова – Тенис клуб „Царевец“
Тодор Паралесов – Боксов клуб „Локомотив“
Илиян Ангелов – Спортен клуб по борба „Локомотив“
Младите спортни надежди получиха своите награди от председателя на постоянната комисия по спорт и младежки дейности при Общинския съвет Георги Бижев.
При младите спортисти до 19 години спортните клубове номинираха 7 състезатели и състезателки. След проведена анкета треньорите класираха най-добрите така:
Спортист № 7 – Десислава Ангелова – тенис на маса с треньор Мадлена Ангелова
Спортисти № 6 – Лусия Янков и Деа Димитрова – спортна акробатика с треньор Александра Александрова
Спортист № 5 – Никол Цанкова – авиомоделизъм с треньор Валентин Савов;
Спортисти № 4 – Виктория Иванова и Мия Глухарова – спортна акробатика с треньор Николай Михайлов
Спортист № 3 – Ивелин Колев – канадска борба с треньор Цветан Гашевски
Спортист № 2 – Дениз Ахмедов – борба с треньор Николай Ганев
Спортист № 1 – Йоан Стефанов – бокс с треньор Захари Мутафчиев
Най-добрите спортисти до 19 години получиха наградите си от заместник кметовете Николай Георгиев и Стефчо Алипиев.
Освен купите, всички наградени получиха и рекламни подаръци от Община Горна Оряховица.
След церемонията най-добрите спортисти и гостите имаха възможността да опитат от вкусните блюда, приготвени по традиция от младите кулинари на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *