Детските градини във Велико Търново вече са с електронен прием

0

От тази година приемът в детските градини във Велико Търново и яслените групи към тях вече ще се реализира по електронен път.

Това е предвидено в новата Наредба за прием на деца в общинските детски градини. Документът е приет през декември 2022 година от Великотърновски общински съвет.

Приложена е карта с прилежащите към детските градини райони. Така родителите ще могат бързо и лесно да проверят къде да запишат детето си според адреса, на който живеят.

Регистрацията на заявление за прием ще може да се прави в публичния сайт за прием или на място в желаната детска градина. Всички необходими документи за записване – удостоверения за постоянен или настоящ адрес и промени по тях, семейно положение и др. ще се набавят служебно от администрацията.

Водещ критерий за прием е близостта по постоянен или настоящ адрес на детето. Кандидатстването ще започне от 3 април, а в периода 20-24 март ще бъде допълнително публикуван график относно всички срокове за подаване на документи и класиране.

При досегашния ред остава приемът в детските градини извън Велико Търново – в населените места от общината – с писмени заявления за записване. Датите за тях са определени в Трета глава на наредбата.

Специално за родителите, на чиито деца предстои прием в първа възрастова група, Община Велико Търново организира информационна среща по всички въпроси относно новата наредба, кандидатстването по електронен път и др. Събитието ще се състои на 6 януари от 17,00 ч. в Голяма зала на Общината.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *