Успешен старт на ШК „Етър“ за новата състезателна година

0
Никола Великов спечели първо място до 16 години на турнир по ускорен шах в Парачин, Сърбия. Той постигна 6 точки от 9 кръга и е 11-ти в генералното класиране от 79 участници. Великов продължава участието си в основния турнир по класически шахмат.
В същото време Мартин Кънчев спечели златото до 14 години на Открит турнир по ускорен шах на ЦСКА в София„ Той завърши с 5 точки от 7 кръга и е на 15 място в генералното класиране сред 102 състезатели!
Мартин бе 71 стартов номер, но успя да постигне победи над по-опитни играчи и това му донесе заслужено първо място.
Новите попълнения на клуба, сестрите Юлия и Полина Басови от Украйна, заеха 1 и 2 място на същия турнир във възраст до 14 години! Те, заедно с техния по-малък брат Никита пребивават в България от началото на военния конфликт. През този период усилено тренират и участват в състезания у нас.
„Щастливи сме, че избраха търновския клуб Етър и се надяваме да им помогнем в тяхното шахматно израстване“, коментира треньорът Светла Йорданова.
Новото попълнение за отбора е и гросмайстор Радослав Димитров. Радостно е, че той отново ще представлява родния си град.
Клубът вече картотекира 30 състезатели за новия сезон. „Планираме да участваме на всички държавни първенства, както и на международни турнири. Само след седмица в София стартират държавните първенства при мъжете и жените след двегодишно прекъсване. Новата федерация БФШ 2022 възстанови шампионатите и осигурява рекорден награден фонд.
ШК Етър ще участва с 4 състезатели ( 3 мъже и 1 жена)“, допълни още Йорданова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *