Награди за великотърновци, ако събират разделно пластмаса

0

 

 

И през настоящата година жителите на Велико Търново ще получават награди, ако събират разделно пластмасови бутилки от напитки до 3 литра. Всеки, който поне веднъж в месеца предаде над 1 кг. от този тип отпадъци, може да спечели Gift Card на стойност 50 лева. Наградите се обявяват всеки месец на сайта организацията, с която Община Велико Търново има договор за разделно събиране и оползотворяване на отпадъците от цветните контейнери – „Еко Партнърс България“:

Бутилките от пластмаса се предават на площадката за разделно събиране на отпадъци на ул. „Дълга лъка“ 9Б във Велико Търново, както и в мобилния пункт, който всяка седмица е в различен квартал на старопрестолния град. Графикът му е обявен тук: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/novini/6019-mobilen-punkt-za-razdelno-sbrani-otpadci-she-raboti-v-kvartalite-na-veliko-trnovo-vseki-uikend.

Колкото повече са предадените пластмасови бутилки, толкова по-голям е шансът за спечелване на награда. Повече информация за кампанията – тук: https://ecopartners.bg/wp-content/uploads/2023/01/%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%9A%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-PET-%D0%92.%D0%A2-1.pdf.

„Еко Партнърс България“ разработи и машина за трошене на стъклени опаковки и рециклирането им, като предлага безплатното й предоставяне на заведения и други търговски обекти. В новата кампания във Велико Търново вече са се включили популярни брандове като „Щастливеца“, „Бианко“, „Калоянова крепост“, Cybar и др. Организацията осигурява също извозването и рециклирането на натрошеното стъкло.

Компактните размери на машината гарантират удобство за търговските обекти, а натрошавайки празните бутилки, заведенията пестят място и по още един начин гарантират на посетителите си качеството на предлаганите продукти. Машината е сертифицирана за безопасност и е снабдена със съвременен софтуер.

Повече информация – тук: https://ecopartners.bg/sabirane-na-staklo-ot-targoski-obekti/.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *