Прочутата Люлка на любовта край Велико Търново се превърна в сметище и място за секстуризъм

Люлката на любовта край Велико Търново, която привлича хиляди жители на старата столица и гости от цялата страна, се е превърнала в сметище. За това алармира Влади Ванков – природозащитник, общественик и организатор на много акции по почистване на природата. „Вчера решихме да се разходим до Люлката за да се насладим на хубавата гледка. Вместо това, в района заварихме 2 купчини с боклук (на снимките), плюс много разхвърляни навсякъде мокри къпрички, сещате се от какво.
На двете пътеки, които водят натам, от към Трапезица и тази от към Арбанаси, бяха нахвърляни също много бутилки, кенове, салфетки, опаковки и др.
Време е чистачът/ чистачката на това място да иде да събере боклуците покрай своето “творение“,  разказва Ванков.
Той  отправя и въпрос към човека, направил тази люлка: кога ще иде да изнесе чувалите с отпадъци, които Влади и приятелите му са събрали край неговата “забележителност“, също и какъв е замисълът на тази забележителност, защото тя явно е неподходяща за местните хора, поради липса на елементарно възпитание и  заради последствията за красивата местност.
Видях едни полуразкъсани чували, завързани за дърветата, които са уж в услуга, но създават още по-грозна гледка на фона на разхвърляните навсякъде шишета, опаковки, кутии от цигари. За мен тези завързани за дърветата чували са си чиста покана да си изхвърлиш боклука там,посочва Влади Ванков в гневен пост в социалните мрежи.
ХОДЕЙКИ СРЕД ПРИРОДАТА СЕ ПОДРАЗБИРА, ЧЕ НЯМА КОФИ ЗА БОКЛУК, ЧИСТАЧКИ, МЕТАЧКИ И ДРУГИ И, ЧЕ НАШИТЕ ОТПАДЪЦИ СИ ГИ НОСИМ С НАС, А НЕ ГИ ОСТАВЯМЕ В ГОРАТА, подчертава той.
Ванков призовава родителите и учителите да гонорят с децата и възпитаниците си, защото тинейджърите във В.Търново масово си изхвърлят боклука където им падне. За съжаление  те са започнали да ходят и сред природата заради такива псевдо забележителности, а не заради самата природа, чистия въздух, разходката или нещо друго, подчертава природолюбителят, който се надява организаторът на аткакцията да вземе мерки мястото да бъде освободено от боклуците.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *