Доброволното формирование в Павликени вече има високопроходим пикап, оборудван и за гасене на пожари

0

Община Павликени закупи високопроходим пикап, оборудван за пожарогасене. Машината, марка Ford Ranger, ще се използва от Доброволното формирование Павликени 45-01. Ключовете за пикапа връчи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов на ръководителя на формированието Силвия Дечева, която е и главен експерт „Управление при кризи и отбранително-мобилизационна подготовка“.

Оборудването на пикапа включва прикачена цистерна, свързана с моторна помпа, шлангове и друга преносима моторна помпа за отводняване при възникване на наводнения, както и с мегафон.

Финансовите средства за закупуване на машината са от държавен делегиран бюджет по дейност „Доброволно формирование“.

Доброволно формирование за помощ при спасителни и издирвателни операции, потушаването на пожари, извършване на неотложни аварийно-възстановителни работи и оказване на първа помощ на пострадалите беше създадено през 2017 г. в Павликени. Доброволците във формированието в момента са 19 души. Всички те са екипирани с  пълна защитна екипировка. През миналата година те надградиха уменията си като преминаха през практичен и теоретичен курс за реакция при наводнения.

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *