Глобиха шофьор заради …“несъществуваща маркировка“!

0

 

Полицай глоби жена шофьор за „несъобразяване с маркировка“, която на практика липсва на пътя. Абсурдният случай е от Велико Търново и беше разказан, както от националните телевизии, така и от социалните мрежи

Бул. „България“ във В. Търново е с липсваща маркировки и с множество кръпки на асфалта, защото от близо година там се прави ремонт на водопреносната мрежа. Основно този участък е натоварен в сутрешните часове или в края на работния ден, като случката с глобената жена се разиграва около 15 часа, когато движението е почти замряло.

Глобената пожела да запази анонимността си, но говори нейният адвокат. „Имало е автомобил, който е искал да влезе към паркоместата зад жилищните сгради на булеварда. Той е шофирал бавно, затова моята клиентка е дала мигач и го е заобиколила“, обяснява  адвокат Дончо Бораджиев.

Оказва се, че зад нея се движи патрулен автомобил. Органите на реда я настигат и спират. „На въпроса й, какво нарушение е направила те ѝ заявили, че не се е съобразила с пътната маркировка. На втория й въпрос, с коя маркировка трябва да се съобрази, те отговорили, че тя живее в града и трябва да знае, къде е маркировката, дори да не се вижда такава“, казва още адвокатът.

Оказва се, че жената е нарушила нещо, което трябва да си представя. „Много е лесно да обвиним конкретния полицай, който определено е постъпил глупаво, но за съжаление нашето законодателство през последните години създава нарушители“, отчете още адвоката на потърпевшата.

Според него през последните години българите не просто се проверяват, а това се прави от съответните органи така, че на всяка цена да последва глоба или друг вид наказание.

„Има едно погрешно схващане, че фиш не може да се обжалва. Всяко наказание може да се обжалва. Преди време бяха казали, че глоби до 50 лв. не се обжалват. Това вече не е така. Ние сме пуснали възражение до началника на съответното РПУ на МВР, който издава този фиш. Вярвам, че той ще бъде отменен, защото ситуацията е абсурдна“, каза още адвокат Бораджиев.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *