Започва ремонт за 450 хил. лева на спортна база „Академик Свищов“

0

На 6 февруари кметът на Свищов д-р Генчо Генчев даде старт на първия етап от ремонтните дейности по проект за основен ремонт и благоустрояване на стадион „Академик“ в крайдунавския град Свищов. С осигурените от Министерството на младежта и спорта средства в размер на 450 хил. лева ще бъде извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“, след което Общината ще кандидатства за финансиране на втори етап, при който предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

В присъствието на ресорния зам.-кмет Иван Шопов, представители на общината, спортни деятели и спортисти, кметът Генчев изрази своята благодарност към Министерството на младежта и спорта, и по-конкретно към министър Весела Лечева, за съпричастността и осигурените средства, благодарение на които ще стане възможно реализирането на този значим за спорта в Свищов проект.

Той пожела ползотворна работа на фирмата изпълнител и фирмата за строителен надзор, и получи уверение от тях, че ремонтните дейности ще бъдат изпълнени качествено до края на месец юни, тази година.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *