Ученици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ бяха на посещение в град Ополе, Полша

0

 

Учениците Петър Бакърджиев и Мартин Анев от специалност „Организация на туризма и свободното време“ (ОТСВ), бяха на посещение по проект в град Ополе, Полша.

Заедно с техния учител, Владимира Тончева и студенти от Полша, Германия, Чехия, Гърция и Франция взеха  участие  в дебат на тема „Комунизмът – въздействие върху обществото и международните отношения“. В дебата участваха президентът на град Ополе, както и представители на местната администрация. Поканените гости обсъдиха различни аспекти на живота по време на комунизма – общество, политика, култура, образование, неправителствени организации.  Участниците изготвиха  и свои собствени постулати.

Културната програма, организирана от домакините включваше посещение на  “Мемориалната зала на фондацията Roman Kirstein”, “Централен музей на затворниците”, „Музей на Ополе, Силезия”, „Музей на Полската песен”. Програмата завърши с пешеходен обзорен тур на града.

Форумът е част от поредица младежки срещи, в рамките на проект „ReTour – Да помним заедно“, изпълняван от Европейски информационен център – Велико Търново. Предстои провеждането на следващи срещи по проекта във Франция и Чехия. Велико Търново ще домакинства международна среща през октомври 2023г.  Финансирането е в рамките на програма Граждани, равенство, права, ценности на Европейската комисия.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *