Вълна от съпричастност във Велико Търново и областта към пострадалите от земетресенията в Турция

0

Вълна от съпричастност към пострадалите от чудовищните земетресения в Турция има в цялата Великотърновска област.

Както вече съобщихме Общината във Велико Търново вчера обяви пункт за събиране на  дрехи и продукти от първа необходимост. Великотърновци носят в помещението над парк „Марно поле” – якета, дъждобрани, връхни дрехи, ръкавици, шапки; боти, ботуши; детски якета, детски зимни дрехи, бебешки пелени; спални чували, одеяла, надуваеми легла; продукти за интимна хигиена; газови печки; консервирана и пакетирана храна, варива, бебешки пюрета; почистващи препарати; външни батерии и др.

Своя кампания подеха и собствениците на „Хан Хаджи Николи” и ARTE Hotel , които само за ден успяха да съберат много одеяла и топли зимни дрехи , както и над  1300 лева, с която осигуриха парите за транспорт, за да достигнат помощите до бедстващите райони в южната ни съседка.

Община Горна Оряховица се присъединява към инициативата на  Българския червен кръст за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите. Дарениятасе приемат в бившия Туристически център в сградата на Общината от 9:00ч до 16:00ч всеки делничен ден.
Всички дарения ще бъдат директно транспортирани от БЧК за пострадалите райони.

Кметско наместничество село Велчево също  се включва в кампанията на Българския червен кръст (БЧК) в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия за набиране на материални дарения.  Те се приемат в кметското наместничество, след което ще бъдат транспортирани със съдействието на членове на местното Сдружение „Св. Георги-село Велчево“ до пункта на ул. „Марно поле“ №14 А във Велико Търново.

Кметство Ново село, съвместно с Районно мюфтийство – Велико Търново, Джамийско настоятелство, Църковно настоятелство, Читалище „Наука-1870“ и Сдружение „Отец Матей Преображенски“  са разположили кутии за дарения на няколко места в селото, като там също се събират дрехи и продукти.

Дарителска акция има и в Елена, която се провежда със съдействието на Български младежки червен кръст и Ротари клуб – гр. Дарения ще се приемат и в кметствата в село Майско и село Константин, където местните общности със съдействието на кметовете вече са подели инициативата.

В Стражица също тече кампания.

Ротари клубовете в областта обявиха дарителски сметки на приятелски организации в Турция за набиране на средства.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *