февруари 23, 2024

Арестуваха 30 фенове на „Левски“ след мача им с „Черно море“ на „Ивайло“, Велико Търново бе задръстено от полицейски сили /СНИМКИ/

0

 

 

30 членове на агитката на „Левски“ са били задържани в полицията след края на мача между сините и „Черно море“, който завърши с победа на моряците с 1:0. Срещата се проведе на великотърновския стадион „Ивайло“ заради наказание на синия отбор. За съжаление феновете на „Левски“ са провокирали силите на реда с хулигански прояви, защото по време на мача са чупили седалки на спортното съоръжение, а по време на иначе скромното им шествие по централните улици на старата столица хвърляха бомбички и всяка смут поне сред доста жители, които нямаха представа, че Велико Търново е домакин на подобно дерби.

Шествието на сините фенове започна около 11.00 ч. преди обед от центъра. Десетки младежи с черни якета и покрити лица се събраха на площадчето пред „Майка България“, видя редактор на „Болярски новини“. А търновци с изумление наблюдаваха ескрортиращата ги кола на жандармерията, както и поне десет специализирани автомобила на МВР със Софийска регистрация, дошли специално за спортното събитие в старата столица.

„Кому е нужно да се хвърля такъв огромен ресурс за шепа фенове“, питаха се обикновени граждани, които станаха свидетели на шествието на сините фенове в центъра на града. По думите на мнозина очевидци, в студения предиобед едва около петдесетина привърженици на синия клуб извървяха пеша разстоянието от сградата на общината до стадиона, но пък ги конвоираха доволно количество специализирани полицейски автомобили. За пет минути, докато агитката се придвижи от театъра до разклона над паметника Левски, за да продължи нагоре към стадиона, в центъра на града беше хвърлена една бомбичка. Звукът и пушекът от нея обаче притесниха цели семейства, които по същото време бяха по работа или просто на разходка в болярския град.

Иначе мачът събра около 7 000 по трибуните на „Ивайло“. Теренът бе изчистен перфектно, но пак се намирах недоволни фенове, които не харесаха добрата организация. А треньорът на сините по-късно през деня оправда загубата на своите със… състоянието на терена. И съответно беше опроверган от редовите търновци в социалните мрежи…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *