октомври 3, 2023

С атрактивен щанд Велико Търново се представя на най-голямото туристическо изложение в България

0
Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя Велико Търново на най-голямото туристическо изложение в България – „Ваканция и СПА“ ЕКСПО, което се провежда в София от 15 до 17 февруари.
Основен мотив на щанда на старата столица ще бъде културният туризъм и предстоящото разширение на Мултимедийния посетителски център „Царевград Търнов“. Новата експозиция, която ще отвори врати в началото на пролетта, ще визуализира живота на различните слоеве във Второто българско царство, техните нрави, обичаи, бит и одежди.
Посетителите ще могат да преминат през сцени изобразяващи битката при Клокотница, такива показващи семейството на цар Иван Александър и последните дни на Търновското царство.
За първи път Велико Търново като туристическа дестинация ще бъде показан чрез VR технология. Иновативният клип позволява на всеки да направи виртуална разходка из старата столица и АМР „Царевец“ и показва града по един неповторим и уникален начин.
VR-разходката на основните туристическите атракции е нов продукт, който „Царевград Търнов“ разработва и в бъдеще ще предлага на гостите на града.
Както и в предходните издания на борсата Велико Търново ще бъде представен с един от най-атрактивните самостоятелни щандове, който ще разполага с обособена зона за срещи между местния бизнес, хотелиери, ресторантьори и потенциални клиенти от страната и чужбина.
Основен фокус също така ще бъде представянето на местния бизнес, редица производители на млечни продукти, месни деликатеси, хлебни и сладкарски изделия, както и винения туризъм във Велико Търново.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *