Четири първи награди от Белград за талантите на Студио „Румина”

0

Четири първи награди  спечелиха четири талантливи момичета от ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново от участието си в зимното онлайн издание на популярния международен конкурс “Angel Voice” – Белград. Присъственият етап на “Angel Voice” е само седмица преди конкурса „Сребърна Янтра” в края на м. септември т.г. в сръбската столица.

Най-малката представителка на ДЕС „Румина” – 5-годишната Александра Иванова еднолично спечели първа награда в 1-ва възрастова група в категория „World hit”. Тя се представи с песента „Mamma Maria” на “Ricchi e Poveri”. Освен певчески талант, Алекс демонстрира и отличен италиански.

Виктория Ганчева (8 год.), която преди броени дни получи номинация за „Горд член” на Клуб 2022 на „Успелите деца на България” на фондация „Д. Бербатов”, защити успеха си с първа еднолична награда в кат. „Movie” (8-10 год.). Вики участва в Белградския конкурс с песента „Прекрасное далеко” от популярния детски филм „Гостенка от бъдещето”.

В групата 12-14 г. в категория „Native language”, 12-годишната Дарена Станева избра да участва с българската поп класика „Повей, ветре” и песента на Паша Христова й донесе първа награда. Наскоро Дари се завърна с първа награда и от големия международен конкурс “Golden Palm” в Дубай.

С първа награда увенча своето поредно участие в международен конкурс и 16-годишната Василена Василева. В зимното издание на „Angel Voice” Васи заложи на зимния хит на Kelly Clarkson “Underneath Tree” и успя да се пребори достойно в групата 15-17 г. – кат. “World hit”.

„Конкурсът в Белград се радва на голяма популярност. И този път имаше участници от цял свят, но категорично направиха впечатление добрите изпълнители от Тайланд. Имаше и доста голям наплив на таланти от България – от школите в София, Монтана, Варна, Пловдив, Димитровград, Карлово … Вероятно трябва да спомена и факта, че член на журито няма право да дава оценки за своята страна” – сподели Румяна Начева, директор на МК „Сребърна Янтра”, член за България в Международното жури на “Angel Voice”.

„Да стартираме с четири първи награди в началато на годината – това си е повод за радост и гордост. Да, започнаха участията наживо в конкурсите у нас и по света, но и онлайн маратоните продължават и няма скоро да спрат. А това означава, че оборотите на работа се удвояват. Онлайн конкурсите са добър опит, а и има какво ново непрекъснато да научаваме от тях. Вярно е, че неприсъствените награди са малко повече и обикновено са поделени между няколко изпълнители, защото и участниците в тях са много – 300-400-800…. Покрай тези конкурси станаха популярни и определенията „еднолични” и „поделени” награди. Щастлива съм, че най-малките ни участнички – Алекс и Вики, еднолично спечелиха първите си места. Това означава, че оценките им чувствително превъзхождат останалите.  Дари и Васи са с поделени първи места, но това не омаловажава успеха им, защото конкуренцията в по-големите групи е огромна и многочислена. Поздравявам нашите момичета и младата ни вокална педагожка Милена Димитрова за огромния труд и отдаденост. Благодаря за подкрепата на родителите. За ДЕС „Румина” предстои напрегната програма от участия наживо и онлайн в конкурси у нас и в чужбина, видеозаписи на нови песни, както и много концерти” – допълни Румяна Начева, създател и ръководител на ДЕС „Румина” – Велико Търново.

сн. архив ДЕС „Румина”

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *