Кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ ще се проведе за пета поредна година във Велико Търново

0
За пета поредна година Ротаракт клуб – Велико Търново, организира кампанията “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”. Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Искам Бебе“ и Община Велико Търново.
Младите ротарактори ще бъдат на 7 и 8 март между 15.00 ч. и 20.00 ч. до спирката на МДТ “Константин Кисимов”. На посоченото място всеки може да получи цвете при парично дарение. Средствата ще бъдат събирани в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие. Изборът ще бъде осъществен чрез жребий в присъствието на нотариус и представители на организаторите.
През последните години събраната сума от кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“ е помогнала на четири двойки, две от които вече прегръщат своите дечица.
Ротаракт призовават за гласност пред обществото и отворена комуникация относно деликатни теми като въпросната, които не са толкова често засягани.
Те приемат присърце не само тази кауза, но и много други. За да помагат на безброй хора в района, доброволците организират през годините дарения на хранителни продукти за социално слаби семейства, учебни пособия за ученици, книги за различни институции, кръводарителска кампания и много други. Младежите споделят, че понякога кампаниите им са много трудни поради липса на доброволци, но крайната цел винаги ги е мотивирала. Те са с отворени врати за нови приятели, които да станат част от тяхното семейство и да продължат добрините в града.
Ротаракт е организация за младежи между 18 и 30 години в „Ротари Интернешъл“ , която организира хуманитарни кампании. Тази година клубът на младите ротарианци във Велико Търново навърши 20 години от създаването си. Юбилеят беше отбелязан отново с кауза – този път към Центъра за кожно-венерически заболявания във Велико Търново, която в момента е в ход, а резултатите от нея ще бъдат оповестени скоро.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *