Във Велико Търново зарадваха с мартеници над 1000 ползватели на социални услуги

0

 

 

Над 1000 потребители на социални услуги, предоставяни в домашна среда на територията на община Велико Търново вече са закичени с ръчно изработени мартеници. Навръх Баба Марта хората получиха и пожелания за здраве и благополучие.

Мартеници са подарени на 440 души, на които се осигурява доставка на храна до дома от Домашен социален патронаж при Община Велико Търново, на 200 крайно нуждаещи се потребители на Проект „Топъл обяд“. С мартеници бяха зарадвани също 230 жители на старопрестолния град и общината в невъзможност за самообслужване, ползващи социални услуги по Проект “Грижа в дома“, също и 220 потребители на социалната услуга „Асистентска подкрепа“.

В изработването на уникалните мартеници от пресукан бял и червен конец е вложен трудът и старанието на деца и възрастни, на хора с увреждания и екипи от всички социални услуги, функциониращи в общината.

Жестът на внимание към хората е традиция, която се реализира по инициатива на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“, с участието на над 120 от назначените социални асистенти и домашни санитари.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *