Задържаха в Нацовци мъж, превозвал 13 мигранти, натъпкани в мерцедеса му. Друг каналджия оставил афганистанци в Плаково

0

Двама мъже са задържани и привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 281, ал.2 от НК, съобщиха от Областната дирекция на полицията. На 1 март около 21.30 ч. в района на с. Нацовци полицейски служители  спрели за проверка  лек автомобил „Мерцедес“. При контрола станало ясно, че в превозното средство били сместени 13 чужди граждани, четирима от които непълнолетни – по първоначални данни – афганистанци.

Незаконно превозваните мигранти били отведени в полицията, а водачът на автомобила – 26-годишен от Разград, известен на полицията и осъждан – задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. В хода на разследването било установено, че паралелно с мерцедеса се е придвижвал и лек автомобил „БМВ“, който също превозвал незаконно чужденци, но неговият водач успял да избегне полицейската проверка.

На следващата сутрин екипи на полицията забелязали четирима мъже, които се придвижвали пеша в района на с. Плаково. При проведената беседа с тях станало ясно, че чужденците също са афганистански граждани и са били оставени в селото от водача на колата.

При последвалите съвместни действия служители на РУ – В. Търново, ОДМВР – В. Търново и ОДМВР – Разград установили и задържали 21- годишния водач на БМВ-то.

 

След доклад на материалите в прокуратурата двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 281, ал. 2 от НК, като на 26-годишния е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *