Спасител и оператор показват 40 снимки от унищожителното земетресение в Турция

0
40 снимки от три града в епицентъра на унищожителното земетресение в Турция ще бъдат показани във фотоизложба в Горна Оряховица.  Кадрите са запечатани от спасителя Мирослав Маринов и оператора Пламен Иванов, които показват лицето на трагедията в южната ни съседка.
„Апокалипсис по Рифтер“ е наименованието на експозицията, която се организира от Община Горна Оряховица и Съюза на българските журналисти във Велико Търново
Младши инспектор Мирослав Маринов е старши спасител и служител от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, които участваха в 11-дневна спасителна мисия след опустошителното земетресение в Турция в два от засегнатите градове – Бесни и Адъяман.
Пламен Иванов е видеооператор, член на Съюза на българските журналисти от 18 години. Работил е у нас и в чужбина, отразявайки важни световни събития за не една телевизия. В продължение на десет дни беше командирован от Нова телевизия в най-засегнатия район от земетръса в Турция – град Антакия, намиращ се на границата със Сирия.
Изложбата се открива  в 18 часа на 16 март 2023 г. в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ – гр. Горна Оряховица.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *