Великотърновски ученици осъществиха видеоразговор с екипажа на научно-изследователския кораб, който проведе мисия до Антарктида

0
Ученици от Велико Търново са единствените в България, осъществили видеоразговор с екипажа на първия български научно-изследователски кораб – „Св. св. Кирил и Методий“, който проведе научна мисия до Антарктида и достигна остров Ливингстън.
Момичетата и момчетата от Средно училище „Владимир Комаров“ влязоха в ролята на географи-репортери, проследиха целия път на кораба от Варна до Антарктида и чрез кореспондента на БТА Константин Карагьозов поставиха редица въпроси към екипажа – за характера и целта на мисията, за живота в открито море, за базата на ледения континент и др.
В навечерието на Трети март класът на учителката по география Веселка Василева получи чаканите отговори, илюстрирани със специално видео. А след завръщането на кораба, който вчера е отплавал от остров Ливингстън, великотърновските ученици ще се срещнат със специалния пратеник на БТА Константин Карагьозов.
Видеопоздраът на учениците от СУ „Владимир Комаров“ можете да видите тук: https://www.facebook.com/komarovofficial/videos/1179723039393973
Отговорът на екипажа към учениците: https://www.facebook.com/watch/?v=554879019759108

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *