Откриха нова ВИП стая в очно отделение в МОБАЛ, направена с дарение от Лайънс клуб – Велико Търново – мъже

0
Очно отделение в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” събра скъпи гости по случай откриването на ВИП стая.
Идеята за ново, модерно и с добри социално-битови условия помещение, е реализирана благодарение на Лайънс клуб – Велико Търново-мъже.
“Вашето благородство и това дарение са израз на съпричастност и човечност. За да разберете какво означава този жест за нас, бих искал да споделя, че във времето, в което живеем, отделянето на капиталови разходи от бюджета на болницата за подобна инвестиция е непосилна задача за всяко ръководство. Този проект, реализиран по инициатива на Лайънс клуб – Велико Търново-мъже, с изцяло техни средства и сили, дава възможност тази стая да заприлича на тези от най-развитите болници в България, а може би и по света. Това ни дава възможност в 21 век, лекувайки по всички съвременни методи, да предлагаме и съвременни социално-битови условия на нашите пациенти.” Това сподели изпълнителният директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” д-р Красимир Попов. Той подари картина на началника на очно отделение д-р Елка Миланова. Подаръкът е дело на майка на болно дете и ще бъде поставен в новата ВИП стая.
Д-р Елка Миланова благодари на Лайънс клуб. “Преди 2 години от Лайънс клуб – Велико Търново – мъже, ни казаха, че желаят да направят дарение в очно отделение. Целият екип решихме да е ВИП стая.”, сподели тя. Според д-р Миланова към направената преди години ВИП стая в нейното отделение, има голям интерес от страна на пациентите.
“В нас спонтанно се роди желанието за това дарение, тъй като една от целите на световното лайънс движение е борба със слепотата и диабета. Участвали сме в много дарителски кампании, но тази беше наистина едно предизвикателство за нас, тъй като размерът на дарението е голям, но с няколко инициативи успяхме да осъществим тази идея.” Това сподели инж. Любомир Шербетов от Лайънс клуб Велико Търново – мъже.
В новата ВИП стая има две модерни легла, самостоятелен санитарен възел, телевизор, обзаведена е с чисто нови мебели и разполага с всички нужни удобства за пациентите. Инвестицията за реализацията на този проект е около 16 000 лв., а ремонтът е продължил над месец и половина.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *