Над 2100 лв. бяха събрани по време на кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“

0

2130,32 лв. е сумата, събрана по време на кампанията  “С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми”, организирана от Ротаракт клуб – Велико Търново, Фондация “Искам бебе” и Община Велико Търново.  Основната  цел на съитието, което се провежда за пета поредна година, е събиране на средства за подкрепа на двойки, за които зачеването на бебе е съпътствано с препятствия.

Младежите от Ротаракт клуб  разположиха  своите урни за дарения на 7 и 8 март пред  МДТ  “К. Кисимов”, а срещу парично дарение благодетелите  получаваха роза или букет от лалета в различни цветове. Всички  съпричастни с каузата на Ротаракт успяха не само да зарадват любимата жена с цвете от кампанията,но и да бъдат част от построяването на едно взаимно помагащо си общество.

Събраната сума ще бъде дарена на фондация “Искам бебе”. Предстои да се проведе следващ етап от кампанията – избор на двойка с репродуктивни проблеми. Това ще стане чрез теглене на жребий в присъствието на нотариус, както и на представители от Ротаракт клуб – Велико Търново, Фондация „Искам бебе“ и Община Велико Търново.

Това е поредната успешна дарителска акция на младите ротарианци. Ротаракт клуб  подкрепя различни социални каузи, като борбата с безплодието е една от най-чувствителните. Дейности като тези са много необходими, за да може все повече двойки да получат шанс да имат свое дете, тъй като процедурите са скъпи и понякога непосилни, посочват от клуба.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *