Проф. Костадин Ангелов: ГЕРБ-СДС ще изведе България от омагьосания кръг, в който ни вкара „промяната“

0

Върне ли се финансова стабилност, средната заплата ще стигне 3000 лева

 

От две години България е спряла развитието си, а обществото е разделено. Държавата се намира в омагьосан кръг, до който ни доведе „промяната“. Вместо за ценности, разговорът се води за цените за цените на хляба и млечните продукти, за бедност и рекордна инфлация – така, както бе 30 години назад. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за Велико Търново проф. Костадин Ангелов. Той е категоричен, че е време България да има редовно правителство и ГЕРБ-СДС са единствените, които искат това.

„За две години бяха дадени 500 млн. за избори. А сега някои провалени политици говорят, че и тези избори няма да бъдат последни, защото на тях няма да им хареса резултатът. Време е да ценим демокрацията и да уважаваме гласа на хората“, коментира проф. Ангелов.

Провалът на политиците от т.нар. „промяна“ ярко изпъкна по време на телевизионен дебат. Нито един от въпросите, които проф. Костадин Ангелов зададе към опонента си за разчети за средна брутна работна заплата, финансова стратегия, сметки за приходи и разходи не получи конкретика, а единствено отговор „не знам“.

На обратния въпрос водачът на листата на ГЕРБ-СДС аргументирано посочи: „При стабилно правителство с четиригодишен мандат средната брутна работна заплата в публичния сектор ще бъде 3000 лв., а минималната – 1500 лв. Брутният вътрешен продукт ще бъде 240 млрд. лв. Числата са ясно пресметнати от специалистите ни, които вече са управлявали държавата успешно. Тези цифри са възможни, защото при нашето управление работят всички европейски програми, вече щяхме да имаме и работещ План за възстановяване и устойчивост“.

Проф. Ангелов продължи: „Нека от „Продължаваме промяната“ да кажат едно нещо, което са завършили успешно. Нека ни покажат нещо, което са направили, за да можем да го анализираме и ние. Те не успяха да сменят дори състава на Комисията за защита на конкуренцията. Колко закона по Плана за възстановяване и устойчивост вкара кабинетът „Петков“ в Народното събрание“?

Хората от Северна България трябва да знаят, че първото нещо, което Кирил Петков направи като министър-председател, беше да спре автомагистралата Русе-Велико Търново. „Промяната“ спря инфраструктурните проекти на Северна България. Затова на 2 април е време да направим решителна крачка към това България да има редовно правителство, завърши проф. Костадин Ангелов.

Линк към видео:

https://www.facebook.com/DrKostadinAngelov/videos/1174164039958404

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *