Велико Търново посреща повече немски туристи идните месеци

0

 

 

Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представи Велико Търново на най-голямото международно туристическо изложение в света  Internationale Tourismus-Börse (ITB), което се проведе от 7 до 9 март в Берлин, Германия.

От тази година изложението е в нов формат и е предназначено само за професионалисти в бранша. Българският щанд бе с площ от 500 кв. м. и разположен в новата зала Hub 27 на изложбения център. Размерът е рекорден заради големия интерес на бизнеса, тъй като борсата се провежда на живо за първи път след пандемията.

По време на изложението ОТА „Царевград Търнов“ сключи договори с четири нови български туроператори, които ще водят групи в старата столица през следващите месеци. След проведени срещи и разговори с партньори от Сърбия и Гърция Велико Търново става част от техните летните туристически пакети.

В рамките на представянето на България и Велико Търново в Берлин управителят на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов се срещна с министъра на туризма Илин Димитров. Двамата обсъдиха организацията и провеждането на Международното туристическо изложение “Културен туризъм”. Осемнайсетото издание на форума ще се състои в периода 20-23 април във Велико Търново.

МТИ “Културен туризъм” е една от водещите туристически борси в страната и най-важната в сферата на културния туризъм.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *