За поредна година Ротаракт клуб – Велико Търново, организира кампанията „В кръвта ти е да спасяваш животи“

0
За поредна година Ротаракт клуб – Велико Търново, организира инициативата „В кръвта ти е да спасяваш животи“. Целта ѝ е да подпомогне дейността на Отделението по трансфузионна хематология при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново, като се запълни необходимият резерв. Отделението по трансфузионна хематология е единственият кръвен център в област Велико Търново, обслужващ пациенти от всички общини.
Кръводаряването е хуманен акт, при който ползите са не само за бенефициентите, но и за дарителите, които получават безплатно изследване на кръвта. Дадената кръв се изследва за Хепатит B и C, спин и сифилис. Редовното кръводаряване води до намаляване на риска от инфаркт и рак, а също и до подобряването на психическото благосъстояние.
Желаещите да дарят кръв трябва да отговарят на следните условия: да са на възраст между 18 и 60 години и да са напълно здрави; да са с тегло над 50 кг., да не са употребявали алкохол, упойващи вещества и хранителни добавки 24 часа преди дарението; да не са дарявали кръв в предходните 60 дена. Кръводаряването се осъществява след провеждането на медицински преглед. Желаещите да дарят кръв трябва да бъдат отпочинали и закусили преди даряването.
Инициативата „В кръвта ти е да спасяваш животи“ на Ротаракт – Велико Търново, ще се проведе на 25 март в МОЛ Велико Търново – на II етаж, в часовете между 10,00 и 13,00 часа.
Водени от изконния си принцип за безкористност в добрите дела, Ротаракт – Велико Търново, приканва всички желаещи, които отговарят на условията, да се включат в инициативата по кръводаряване, защото даряването на кръв спасява човешки живот!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *