Видеооператор и спасител подредиха фотоизложбата „АПОКАЛИПСИС ПО РИХТЕР“

0

 

 

Видеооператорът Пламен Иванов и спасителят Мирослав Маринов подредиха фотоизложбата „АПОКАЛИПСИС ПО РИХТЕР“. Експозицията бе открита в четвъртък вечерта в Художествената галерия „Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица. Тя се осъществява със съдействието на Общината и Съюза на българските журналисти във Велико Търново, а събитието уважиха много официални гости.

Изложбата представя 40 фотоса от три града в епицентъра на опустошителното земетресение от началото на месец февруари тази година  в Република Турция. Покъртителните кадри са дело на оператора Пламен Иванов и  спасителя Мирослав Маринов.

Младши инспектор Мирослав Маринов е старши спасител и служител от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, които участваха в единадесет дневна спасителна мисия след труса в два от засегнатите градове – Бесни и Адъяман. След завръщането си той и колегите му бяха наградени от областния управител за успешната мисия, в която извадиха живи изпод руините четирима души, в това число и дете…

Пламен Иванов е видеооператор, член на Съюза на журналистите от 18 години. Работил е у нас и в чужбина, отразявайки важни световни събития за няколко телевизии. В продължение на десет дни той бе командирован от Нова телевизия в най-засегнатия район от земетръса в Турция – град Антакия, намиращ се на границата със Сирия.

Фотоизложбата бе открита от репортера Мартин Георгиев, който също отразяваше последиците от катастрофалните земетресения на място…

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *