„Етър“ посвети победата си на 103-годишния бивш шеф на клуба Деян Чаушев

0

„Етър“ посвещава спечелената победа в Созопол на славния ветеран Деян Чаушев, който днес навършва 103 години, съобщи спортният директор на клуба Стефан Атанасов.

Той е първият председател на футболен клуб „Етър“ при възстановяването му през 1957 г. и го ръководи до влизането му в „А” група през 1969 г. Няма друг с толкова дълъг стаж като ръководител на клуба! През 1957 г., когато са възстановени дружествата и „Етър” е възроден, той е избран за председател на футболната секция. По негово време отборът укрепва в „Б” група, с негово лично участие е построен стадион „Ивайло” и открит през 1958 г., а през 1969 г. като негов ръководител отборът влиза и в групата на „майсторите”.

Деян Чаушев е един от инициаторите за строежа на стадион “Ивайло”, като директор помага с работници, превози и т.н. Стадионът е започнат през 1953 г. и е тържествено открит на 24 май 1958 г. За строителството Д. Чаушев е награден от правителството с два медала – Сребърна значка за спортно строителство и медал за особени заслуги.

Бай Деян през 1980 г. се пенсионира и за приноса си към спорта е награден с най-високото спортно отличие – Заслужил деятел на физкултурата, както и със Златна значка на БФС.

Деян Чаушев започва да играе футбол като ляво крило, но тежка контузия го вади от терените. От 30-годишен играе и тенис на маса, има 50 медала от различни първенства – държавни и балкански шампионати. Последния си медал Деян Чаушев спечели на 94-годишна възраст, когато още гонеше успешно топката в тениса на маса.

За вековния си юбилей през 2020 г. Деян Чаушев бе почетен с подобаващо тържество преди мач на “Етър”, като получи от клуба виолетова фланелка с името си и с № 100 на гърба. И до днес продължава да гледа мачовете на „Етър“ и да се вълнува от съдбата на „виолетовия“ отбор. Деян Чаушев от днес започна 104-ата си година и е най-възрастният жител на Велико Търново!

Честит 103-ти рожден ден, бай Деяне! Бъди ни жив и здрав и все така бодър, жизнен и позитивен!

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *