С богата програма отбелязват Празника на японската култура във ВТУ

0

Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов и посланикът на Япония у нас Н. Пр. Хироши Нарахира официално откриха 23-тия празник на японската култура, който се провежда във Великотърновския университет. По традиция това знаково за Университета събитие се организира всяка година от студентите, изучаващи японски език.


И днес има подготвени много изненади, интересни презентации, демонстрации, чрез които се цели да бъде представена традиционната и съвременната японска култура в нейния колорит и многопластовост, както и да се предостави възможност всеки да се докосне до японската чувствителност и усет за красота, до житейската философия и мъдрост на японците.


В програмата са включени песни, изпълнение на струнен инструмент кото, презентации, демонстрация на икебана, косплей конкурс. Гостите ще могат да опитат японска храна, да облекат летни кимона юката и да поиграят Го.
Във фоайето на Аулата на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ са разположени работни щандове с оригами, калиграфия, Го, кимона, играчки, японска храна, ръчно изработени аксесоари, японска научна и развлекателна литература, плакати, сувенири, пиксел арт и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *