Бойко Борисов в Старата столица: Магистралите „Хемус“ и Велико Търново-Русе ще ги има

0

Над 800 души посрещнаха лидера на ГЕРБ, той увери – данъците няма да се вдигат

Магистралите „Хемус“ и Русе-Велико Търново ще ги има. Това увери председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Старата столица. Борисов бе посрещнат от над 800 души от града и региона, изпълнили до краен предел залата на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“. Заедно с Борисов бе водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов, кандидатите за народни представители от коалицията, кметът и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов, както и евродепутатът от ГЕРБ-ЕНП Ева Паунова-Майдел.

В основата на програмата на ГЕРБ е данъците да не се вдигат, каза Бойко Борисов. И обясни, че АМ „Хемус“ вече е щяла да стига до Велико Търново, ако ГЕРБ е управлявала. Сега целият трафик минава през града, заедно с хиляди тирове, движещи се направлението Русе-Свиленград.
32 блока са санирани по програмата за енергийна ефективност на жилищните сгради, докато ГЕРБ управляваше. Саниране, което бе безплатно за хората, припомни Борисов. И бе категоричен – това е най-добрата социална политика. „62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях“, обясни още лидерът на ГЕРБ. Той не скри възмущението си, че вече две години България е единствената страна в ЕС без План за възстановяване и устойчивост, макар ГЕРБ да бе оставила готов документ.
ПП и ДБ лъжат хората, че щели да правят правителство на малцинството. Кой ще ги подкрепи – те са в пълна изолация. Не могат да направят кабинет нито с ГЕРБ, нито с Възраждане, нито с ДПС. Освен ако от вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, каза още Борисов.


„Знам как се прави, но ще е по-трудно от всеки друг път. Но колкото и да е трудно, ще успеем да направим България стабилна отново, но само ако сме силни и единни. И ще има и саниране, и пътища, и пари за ВиК сектора“. След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след промяната“, акцентира в изказването си Бойко Борисов.
Водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов описа управлението през последните две години само с една дума – илюзия. Такава, каквато е ПП и коалицията им с ДБ.

„Цялата им работа е такава. На тъмно изглежда прекрасно. Светнеш лампата, то кухо, изпразнено от съдържание, от смисъл. Уж лъскава ябълка, а отвътре – гнила“, каза проф. Костадин Ангелов.
„Помните ли как Кирил Петков и Асен Василев щяха да връщат осем милиарда в бюджета от кражби? Върнаха ги, ама друг път. Защо Асен Василев теглеше всяка седмица по половин милиард лева. Каза ли ви? Каза ви, ама друг път. Къде отидоха милиард и 300 милиона лева, които ние оставихме за Магистрала „Хемус“? Къде е магистрала „Хемус“? Къде е магистралата Русе – Велико Търново? Няма ги. „Промяната“ не може дори една изкривена мантинела на пътя между Ресен и Самоводене да смени. Тя все така си стои на жп надлеза, още откакто управляваха. Толкова е работата им за Велико Търново и областта“, не скри критиката си проф. Ангелов. И припомни популистките, но нереални и неизпълнени обещания за безплатен хляб на всяка трапеза и евтини дърва.
Кметът на Велико Търново Даниел Панов посочи за пример войната, която правителството на Кирил Петков водеше с общините. „Осем месеца те отказваха среща със Сдружението на кметовете. Те умишлено спряха жизненоважни проекти и за Велико Търново, и за региона, и за всички български общини“, коментира Панов. И подчерта, че докато ГЕРБ управляваше, в областта са влезли над 160 млн. лева средства извън европейските. Пари от държавата получаваше всяка една община – за ВиК, за улици, тротоари, пътища, пречиствателни станции, стадиони и спортни зали, читалища, църкви, храмове. ГЕРБ ще направи всичко възможно България да има стабилно правителство и да се върне по пътя на развитието. Тогава отново ще има средства за всички важни за българските граждани проекти, подобряващи средата за живот, каза още Даниел Панов.


Евродепутатът Ева Майдел обясни, че през последните две години споделя на колегите си от Европейския парламент, че всъщност България не се подготвя за Шенген и еврозоната след края на последното правителство на ГЕРБ. Днес Европа вече вижда и знае това. Задача на всички нас е да спрем тази илюзия, за да се развива държавата ни отново, завърши Ева Майдел.


На 2 април с бюлетина №2 за победа и да бъде България стабилна отново, пожелаха си всички кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *