Поезията завладява Велико Търново на 21 март. Малки и големи подаряват любими стихове на познати и непознати

0
Красива и вдъхновяваща инициатива подемат преподаватели и ученици от СУ „Емилиян Станев“ във Велико Търново. От няколко дена децата и някои от преподавателите в училището преписват любимите си стихотворения. Целта е цветните им поетични писма да достигнат до стотици, дори хиляди хора, в Деня на поезията – 21 март.
Ще получите писмата със стихове  на улицата, в парка или докато вървите из града. Ще ви усмихнат. Ще ви разплачат. Ще ви замислят. Ще ви възторгнат, разказва Незабравка Апостолова, преподавател по български език и литература, която е сред инициаторите на вълнуващото събитие.
Думите ще оживеят, защото ще са споделени. Децата ще ви ги подарят на 21 март – написани със собствените им ръце, чули тяхното вълнение. Прочетете ги. Преживейте ги. Спомнете си ги. Така ще бъдем заедно, което е смисълът на всеки празник, се казва още в обръщението, което разпространяват от великотърновското училище.
Всички, които желаят да се включат в инициативата в Деня на поезията, могат да споделят на профила си във фейсбук своето любимо стихотворение, задължително придружено с хаштагове
Подвластните на поетичното изкуство от всички възрасти могат също да оставят поетично писмо в парка, в автобуса, да го дадат на непознат или познат човек, или да го споделят в социалните мрежи.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *