Военният фотограф Вилхелм Йоцов представя изложбата си „Фотодесант” на празника на Велико Търново

0

Изложбата „Фотодесант“ ще бъде открита утре – 22 март, от 15 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново. Събитието е част от празничната програма на Велико Търново и е организирано с подкрепата на Общината.

Изложбата се състои от над 30 фотоси, които разказват истории и показват изпълнението на военния дълг на военнослужещи от различните видове въоръжени войски, денем и нощем, лято и зима, на фона на красиви кътчета от България.

Автор на снимките е Вилхелм Йоцов, който работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната. В момента той е цивилен служител – фотограф към Военна академия „Г.С. Раковски”.

Като творец Йоцов  е имал честта да бъде пряк участник в заснетите събития, като се е докоснал до най-съкровените и отговорни моменти, с които се сблъскват военнослужещите. Фотосите са запечатали мигове от живота и службата на няколко поколения под пагон, някои от кадрите са уловили моменти от провеждането на национални и международни учения на територията на страната. Впечатляват снимките на военен самолет в момент на изстрелване на снаряди, красив залез, правен след фотографии на десант на парашутисти, портрети на военнослужещи от близък и далечен план и др.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *