Николай Теодосиев, кмет на с. Дичин и част от листата на ГЕРБ- СДС: И в управлението на малко село, и в голямата политика трябват последователност, много работа и ясни цели

0

Хората в  Дичин са раздвоени преди поредните извънредни избори за парламент. Но не ги делят партийни страсти. Някои от тях искат кметът им Николай Теодосиев да стане депутат, а други категорично не го пускат. Теодосиев е сред новите лица в листата на  ГЕРБ-СДС за парламентарните избори на 2 април.

„Няма грешка нашият кмет! Върши си работата отлично! Надеждата ни е в него. Той е млад, такива хора трябва да влизат в управлението!”, реди баба Еленка, която среща Теодосиев на центъра на селото. Докато пресече площада и стигне до кметството, той вече е провел поне седем – осем разговора. Спират го със заръка да купи лекарства от града, пътьом оправя някакъв имотен проблем, решава въпрос за читалищната самодейност и отговоря на интересуващи се дали в селото се продават къщи.

А имоти няма и това е логично, защото откакто е станал кмет Николай Теодосиев успял да реши доста наболели проблеми. Направено е голямо отводняване, което засягало 40-50 къщи – те вече не се наводняват. Сменил е и остарелите водопроводи. Днес безводието в селото е в миналото, 3 км. са новите тръби, казва той.

С подкрепата на Общината основно са ремонтирани над 10 улици. Все неща, които  правят едно красиво, китно и плодородно село чудесно място за живеене. Разбира се, проблеми има, но се стараем да ги преодоляваме, казва Теодосиев, който кметува в Дичин от 2015 година.

Заложените в програмата на ГЕРБ-СДС мобилни здравни екипи и аптеки в малките населени места са една от напълно реалистичните цели на коалицията. Това би улеснило много хората в Дичин и околните населени места, казва Теодосиев. В селото се заселват млади хора, има и много чужденци – немци, англичани, канадци, французи, шотландци. IT специалист наскоро си купил къща. Всички те имат нужда от здравни грижи, споделя кметът. И споделя мнението на преобладаващата част от своите съселяни, че последните две години са били напълно загубени за България. Заради спънките, които правителството на Петков и Василев от „Продължаваме промяната” правиха на местната власт, бяха стопирани важни проекти, посочва Теодосиев.

Младият кмет е убеден, че управлението на едно малко населено място и натоварената работа в парламента имат много общи неща, защото успехът и в двете начинания се крие в желанието за работа в полза на хората. Нагледахме се на политици, които не знаят какво правят и си правят експерименти с народа, а това е недопустимо, казва Теодосиев.

Докато се готви за голямата политика, той не спира да работи за своето село. С радост споделя, че тази година църквата в Дичин навършила 180 години и през октомври ще има голям храмов празник. Чака с нетърпение затоплянето на времето, за да се открие сезонът на импровизирания плаж край реката. Миналата година запретнали ръкави със съмишленици и облагородили мястото на брега, което се превърнало в притегателен център за хора от няколко села. Сега ентусиастите имат амбиция да го направят още по-привлекателно като монтират навес, още маси и пейки.

Николай Теодосиев не крие удовлетворението, че като част от силния отбор на ГЕРБ-СДС може да черпи от опита на по-възрастните от него кандидати, както и да споделя ентусиазма и енергията на младите си колеги. И знае, че всички заедно ще работят за връщане на нормалността в държавата и стабилността в живота ни, от които всички имаме огромна нужда.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *