Великотърновският университет със златен медал от Университетските зимни игри 2023

0
В първия състезателен ден от игрите Теодора Малчева спечели златен медал за Великотърновски университет от дисциплината ски рали, като остави след себе си състезателки от Национална спортна академия и националната състезателка по ски алпийски дисциплини Юлия Златкова. Теодора е двукратна участничка в Зимни олимпийски игри в ски бягането. Тя се обучава в магистърска програма Физическо възпитание и спорт за деца и младежи със специални образователни потребности.
Във втория състезателен ден Теодора Малчева и Стоянка Ангелова останаха четвърти в щафетното ски бягане след силните отбори на Софийски университет и Национална Спортна Академия – първи и втори отбор. Момчетата в състав Андриян Цонев и Преслав Пенев се наредиха на 6-то място. Андриян направи и много силни два манша в алпийските ски и се нареди на 18-то място в конкуренцията на 90 състезатели. Другите двама участници Александър Колчев и Преслав Пенев се представиха достойно в гигантския слалом.
Спортистите на ВТУ бяха ръководени от доц. Светослав Стефанов от катедра Теория и методика на физическото възпитание. Студентски съвет на Великотърновски университет се погрижи за командироването на делегацията от ВТУ на Зимния университет и Университетските зимни игри, които бяха организирани от НПСС и Асоциацията за университетски спорт.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *