Търсят се проекти на търновски училища за подобряване мотивацията и уменията за учене на учениците 

0
До 10 май всички общински и държавни училища в областта могат да подават предложения. Отличените ще получат финансиране до 30 000 лв за реализиране на проектите.

 

 

Нова възможност за финансиране на училищни проекти предлага програма “Учим заедно” на фондация “Заедно в час” на великотърновските училища. Второто издание на програмата търси проекти, които помагат за повишаване на уменията за саморегулирано учене на учениците в прогимназиален етап и развиване на техните социално-емоционални компетентности. Максималният размер на финансиране за одобрен проект е до 30 000 лв, а за програмата могат да кандидатстват всички общински и държавни училища в България.

“Учим заедно” се реализира за втора година от фондация „Заедно в час” с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Програмата цели да стимулира училищата да предложат и приложат работещи решения, които допринасят за преодоляване на конкретни предизвикателства в образователната система с пряко въздействие върху уменията и успеха на учениците. Тази година партньори на програмата са също Институт за изследвания в образованието и сайта prepodavame.bg.

Срокът за подаване на проектни предложения е 10 май 2023 г. на сайта https://zaednovchas.bg/uchim-zaedno/ 

За програмата могат да кандидатстват държавните и общински училища от Велико Търново и областта с ученици от 5. до 7. клас. Одобрените проекти трябва да бъдат изпълнени в рамките на  предстоящата учебна година (2023/2024). Проектите могат да се подават самостоятелно или в партньорство с друго училище или организация. Предимство в процеса на оценка получат идеите, които имат ясен план и визия за устойчиво развитие и след приключване на проекта.

“Все повече образователни изследвания отчитат понижени академични резултати и социални умения на учениците след дистанционното обучение в цялата страна. Българските ученици трудно учат сами, губят мотивация и нямат нагласа за екипна работа и съвместно учене. Именно затова и тази година с програма „Учим заедно“ търсим училищни проекти, които помагат на учениците да се справят по-уверено и самостоятелно с тези предизвикателства в училище и след това. С финансовата подкрепа по програма  “Учим заедно” искаме да стимулираме училищата да търсят нови и разнообразни решения, да иновират с нови подходи и идеи, които след това да споделим и с по-широк кръг училища като добри практики”, споделя Мариян Ранков, ръководител “Образователни проекти” във фондация “Заедно в час”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *