февруари 28, 2024

Конституционният съдия Георги Марков подкрепи Георги Тодоров от ГЕРБ-СДС

0

При кого живяхте по-добре – при ГЕРБ, чиито управления направиха толкова много за България, или при Кирчовците, които я съсипаха? Това попита в обръщение към великотърновци бившият конституционен съдия Георги Марков. Юристът и опитен политик призова за подкрепа за ГЕРБ-СДС на 2 април с бюлетина №2 и за 22-годишния кандидат за народен представител от коалицията във великотърновската листа – Георги Тодоров.

Студентът във Великотърновския университет е сред новите лица в листата, но е добре познат във Велико Търново с активната си гражданска позиция. Като свой водещ приоритет в следващото Народно събрание Георги определя на първо място борбата с насилие – домашно и над жените, както и превенцията на това негативно обществено и престъпно явление.

„По последни данни от МВР и Министерство на правосъдието всяка четвърта жена у нас е жертва на домашно насилие. Това обаче е официалната статистика. Други данни сочат, че над 1 милион жени в България са пострадали под една или друга форма от насилие. Представете си колко голямо е истинското число“, споделя Георги Тодоров. Негова лична кауза е бързо приемане и прилагане на промените в Закона за защита от домашното насилие, които да гарантират сигурността на пострадалите в целия период на досъдебното и съдебното производство срещу насилника, включително и до влизане на наказанието в сила.

Друга кауза, за която Георги Тодоров работи, е ограничаване на масовата реклама на хазартни игри. Младият кандидат за народен представител от ГЕРБ-СДС е убеден, че България трябва да последва примера на Италия, Латвия, Норвегия и Белгия, щото днес 22% от хората между 18 и 35 години са силно зависими от хазарта.

Георги е убеден, че България има нужда от диалог между политиците в следващото Народното събрание. Диалог, който да произведе стабилно и редовно правителство, а такова не е възможно без водеща роля на ГЕРБ-СДС. „Кольо Фичето е казал да създаваме мостове, които да ни събират, а не дувари, които да ни разделят. Убеден съм, че образът на младия човек е точно такъв – носител на компромиси и диалог“, завършва Тодоров.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *