Кучетата, разкъсали и умъртвили жена в Долна Оряховица, са гледани в частен имот

0

Окръжна прокуратура – Велико Търново ръководи досъдебно производство по случая

 

Във връзка с намерена на 30.03.2023 г. починала 40-годишна жена в гр. Долна Оряховица, в Районно управление – Горна Оряховица е започнато досъдебно производство за изясняване механизма и причините за смъртта й.

Разследването се провежда под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Велико Търново, като към настоящия момент са извършени множество процесуални действия – оглед на местопроизшествие в присъствието на наблюдаващия прокурор и съдебен лекар, разпити на свидетели, назначени са експертизи, както и други неотложни действия по разследването.

Тялото й е намерено сутринта на черен път в покрайнините на града, като при първоначалния оглед са констатирани следи от разкъсни рани, вероятно причинени от животни. Данните към момента сочат, че с голяма степен на вероятност, нараняванията по тялото на починалата жена са били причинени от кучета, отглеждани в намиращ се наблизо частен имот. В него са установени три кучета, които към момента са под постоянен полицейски надзор, като е констатирано, че имат зацапвания от червена течност по тялото. Извършват се активни действия по залавянето на четвърто куче, отглеждано в имота с останалите три. Обективните находки по делото ще бъдат подложени на експертен анализ.

Действията по разследването се извършват приоритетно и продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

От МБАЛ – Горна Оряховица съобщиха, ще подпомогнат финансово семейството на починалата при инцидента в Долна Оряховица, която е работела като санитарка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *