Помощи за млади специалисти  в размер на 7 842 лв. е осигурил за 2022 г. Общински Фонд „Заедно“

0

default

 

20 заявления за подпомагане от общинския фонд „Заедно“ са подадени по време на четирите приемни сесии през 2022 г., става ясно от отчета на Фонда, който бе приет на редовна сесия на Великотърновския общински съвет днес. За миналата година Управителния съвет на фонда е провел 6 заседания, на които са взети 22 решения.

Определени е максималният размер за подпомагане под формата на възстановяване на разходи за свободен наем на жилище – до 1 200 лв. годишно, а за възстановяване такси за обучение – до 2 000 лв. за 12 месеца. За предходната година Фондът е изразходил средства в размер на 7 842 лв., с които са подпомогнати специалисти, които са в трудово или служебно правоотношение, или имат сключен договор за придобиване на квалификация по чл. 229 от Кодекса на труда с публична институция или публично предприятие на територията на община Велико Търново. Ежегодният бюджет на Фонда е 60 000 лв.

На сесията местните парламентаристи утвърдиха трима нови управители на общински търговски дружества за срок от три години. Това са бившият депутат от ГЕРБ Евгени Стоев, който поема „Обредни дейности“, д-р Стела Денчева, която отново ще ръководи белодробната болница „Д-р Трейман“ и д-р Мариана Андреева за Центъра за психично здраве. И тримата са избрани след проведен конкурс.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *